søndag 24. juni 2018

Sommarminnen


Då var det dags för mig, DT-Marit, att inspirera i bloggen igen.
Sommar och semester för min del och jag befinner mig i mitt favoritland Kroatien. Jag tänkte därför bjuda på ett uppslag som jag gjorde tidigare i våras från vår semester här förra året. Jag ligger lite efter i mitt PL, håller på med juli 2017 nu. Men jag gissar att jag inte är ensam om det. 

På min första sida var det mycket foton jag ville ha med. Jag gör inte PL veckovis utan mer efter händelser. Vi är här iväg på sommarsemester och jag ville dokumentera att vi befann oss på ny plats och ville ha med en hel del journaling.
Jag brukar ibland skriva lite text på vita remsor och sätta på mina foton, men nu bestämde jag mig för att testa något helt nytt. Jag valde washi tejp i färg som matchade mina foton, tejpade upp dem på att vanligt kopieringspapper som jag stoppade in i skrivmaskinen.
Så här blev resultatet.


Tyvärr var tejpen lite tunn så det gick nästan hål på några ställen, men annars så tyckte jag att det blev en cool effekt med tunna journal-band som matchade färgen i fotografierna. Bokstavsstickers i matchande färg för att dokumentera att vi anlänt till en ny plats.


Ett väldigt enkelt journalkort blev det också. Vitt albumblad vars kanter jag färgade in med Distress Ink i 2 blå färger och några blå och glittriga enamal dots.
Enkla dekorationer från Prima Marketings härliga kollektion St.Tropez vars tema psaade bra.


På den andra sidan var det svårt med färgerna. Gult och väldigt starkt blå toner på mina foton.


Det fick bli vita albumblad med distressade kanter här med och flera dekorationer från St. Tropez. En del av dem var lika blått intensiva som mina foton, så de passade perfekt.





I sin helhet blev uppslaget så här.



Scraphälsningar från Kroatien!
Lämna gärna en liten kommentar.

Följ mig på Instagram: marit_pysslar eller oss på Project Life i Norge på: projectlifeinorge.





søndag 17. juni 2018

Minialbum av semesterweekend

Hej, det har oftast blivit vardagsfoton i mitt större PL-album och sen har jag dokumenterat i mini-album om det är någon särskild resa med många bilder - och det ska jag visa nu.
Jag tänkte visa en av de bästa resor jag gjort för exakt ett år sen, det kändes rätt att göra ett eget minialbum av den. 

Jag använde mig av ett jul-album som var kraftigt rabatterat på Ali Edwards webshop förra året, och det var redan fyllt med tomma plastfickor. 

Trots att det bara var 3 dagars resa till Cannes blev det ett proppfullt album!



Det var en jobb-resa så jag satte in den lilla tag (100%) vi hade runt handleden, det är kul att sätta in såna minnen också. 

Storleken på albumet var lite speciell, det var 6 X 4 tum men blandade plastfickorna med insta-storlek också. Några fickor hade 2 st 4X3- storlek.

Här har vi ett exempel på min dokumentation från mitt hotellrum. 
Jag tog en selfie i den blanka guld-listen på hotelldörren.


Sen passade jag på att lägga upp mycket dokumentation från början av resan till de sista timmarna på flyget hem. Mest använde jag min skrivmaskin:




Här har vi ett exempel på instagram (4X4 storlek) som jag blandade upp sidorna med.

Perfekt med de 4 små plastfickorna där man kan fylla många mini-foton, som man inte vill uppmärksamma för mycket men ändå dokumentera:



Framsidan, notera att en ficka är genomskinlig med endast en stickers som min team-kollega skänkt till mig: "explore":



Baksidan, den lilla dokumentationen är skriven med skrivmaskin på transparant papper, som blivit lite av en favorit att använda:


Allt som jag var imponerad av fotade jag, så det blev en hel del: 



Eftersom resan innehöll mycket glitter och glamour, använde jag mycket glitter och bling i albumet. Med en fuse tool eller symaskin kan man sy igen fickan med bling. Jag gillar när man kan se igenom fickorna så här: 


Jag har passat på att använda stickers från planner-tillbehör. Det är väldigt prisvärt att köpa ett helt plannersblock med stickers som tex det runda stickers-hjärtat här:


Sen tyckte jag det var viktigt att dokumentera själva programmet på konferensresan också, så den fick en egen plats:


och även en karta av Cannes hamnade i slutet av albumet:


och lite sightseeing-tur fick vi också - här den berömda trappan som alla filmstjärnor går i (självklart blir det stjärn-dekorationer då!):



Jag brukar sällan klä upp mig på det här sättet, så det ville jag förstås också dokumentera (visst är man lite dålig på att fota sig själv?) Som tur var gick fotografer runt på området och fotade oss och ville man ha en bild så fick man den direkt till sin email genom att blippa med en liten tag hos fotografen (high tech!). 


Ibland blir det så rätt i färgerna med fotona och PL-korten, jag är nöjd med hur lätt det gick att matcha. Tallriken hade ju EXAKT samma färg som PL-kortet (!):


Min varma rekommendation att varva PL med ett PL-minialbum ibland, det är så kul och går så fort!
Om ett foto blir över, kan man sätta in det helt själv med en cardstock klistrad bakom för att göra det stabilt och sen stansa hålen. 

Tack för titten och kolla gärna : gunilla_pysslar på instagram.

DT-Gunilla



søndag 10. juni 2018

Vinter sider

Hei. I dag er det min tur til å inspirere dere litt. Jeg har den siste tiden jobbet meg igjennom noen "hull" i albumene mine. Jeg er en kronologisk scrapper, men av og til så har man lyst til å hoppe litt. Men man må jo lage alle sidene til slutt.
Så i dag vil jeg vise dere noen vintersider. Ja somneren er her. Men de to sidene her har jeg virkelig kost meg med å lage i sommervarmen. Har brukt mine favoritt kort fra Becky Higgens "Winter" på de her sidene. Bare elsker de korta.


Begge sidene er til lillegull's album. Her leker han og 2 av søskena i snøen. 
Bilda er fra 2015.


Klipte ut en tekst fra ene kortet. Pyntet med litt bling


Neste side er fra samme dagen, her er det lillegull som tester ut snøen 


Pyntet med litt stickers fra papirdesign og litt bling
Også krystallene som fulgte med pl-pakken



Det var det jeg hadde å vise dere i dag 
Ha en fin søndag alle sammen.
Klem DT-Elisabeth


søndag 3. juni 2018

Magiske øyeblikk

Da viser kalenderen juni og sommeren er offisielt begynt. Her hvor eg bur har vi allerede hatt sommer ei stund, mange nydelige dager med sol og varme, det er virkelig mot normalt.

PL-siden eg vil vise dere i dag, er fra en kveldstur eg hadde heilt åleine. Det var heilt utrolig å kunne gå i den stillheten, ikkje en eneste lyd fra verken mennesker eller dyr.


 
 
Eg har valgt å bruke lommeformatet Q fra Becky Higgins. Siden er veldig lite pynta, då eg ønsker at bildene skal være i fokus. 

 
 
Her har eg brukt dies av ei måke, det passer jo ypperlig til maritime bilde.

 
 
 
En dies av seglbåt må jo nesten være med på disse maritime bildene.
 
Kortene har eg laga sjøl med mønsterark fra Maja Design, Life by the sea. Bare digger den serien <3.
 
 
Håper eg har inspirert dere til å kunne lage ei enkel PL-side :-)
 
 
 
DT-Monica