søndag 10. februar 2019

En weekend resa i format 6X8

Hej, DT-Gunilla här,
Ni kanske förstått att jag gillar formatet 6X8 på PL? I alla fall när det gäller rese-beskrivningar, då jag tycker det går fortare att skapa i det formatet.

Medan jag kommer ihåg, glöm inte bort att skapa en valfri PL-sida och dela med dig till vår grupp, så är du med i utlottning av fina priser. Läs mer på denna länk.

Den här gången hade jag en hel del julpapper kvar från Papirdesign, där jag kunde använda baksidan i mina uppslag och sen en massa fina knappar från Papirdesign, som skulle passa så perfekt till den här soliga semestern i Spanien.

Jag har ett album där jag dokumenterar resor, så jag fortsatte helt enkelt där min förra resa slutade (se nedan):


Så här nedan börjar min Weekendresa för exakt ett år sen (feb 2018):

 

Jag gillar verkligen Papirdesigns fina knappar (här moln-motiv) och den lilla rosa textremsan "LIVET" som jag satt på det 6X8-stora fotot . 

Var medveten om att knappen tar plats i albumet, så jag har plattat till den (hörde att en kompis använde sin diesmaskin för att platta till såna knappar riktigt mycket).


Texten 2018 är från min Silhouette. Fotots text är superenkelt att fixa i appen "InstaWeather". Appen känner av plats och väder (även i efterhand om jag tar in ett foto till appen senare). 


Här är första uppslaget från resan, en lång dokumentation om hela resan och sen foton och en cool stämpel som jag köpt på FB-loppis.


Hjärtan-knappen är från Papirdesign (jag ville ha lite rosa för att ta upp färgen i min jacka). 
De färgglada bockarna, pil, hjärta och ministjärnan är från ett Planner-stickersblock.


Jag undviker att stämpla direkt på fotona, för jag misslyckas alltid (trots att jag använder Stazon-stämpel), men transparent papper är perfekt att stämpla på. Texten under fotot på mig har jag stämplat på en vit pappers-remsa och limmat på.

Här är nästa sida, och där har jag satt en solig knapp från Papirdesign i mitten på tag-stämpelns baksida . Texten under fotot är från en utprintad text. 

Nedan ser vi julpapper från Papirdesign som var kvar och passade bra på dessa sidor. 
Och ännu mer roliga knappar från Papirdesign. För att de skulle synas bättre på den ljusa bakgrunden satte jag på stickers från ett Planner-block jag hade. Däremot den runda "here we go" är en stämpel jag köpt från FB-loppis. 


Sen har vi nästa uppslag som jag lät gå i milda blåa toner med överblivet papper (baksidan på julpapper) från Papirdesign och fler knappar från Papirdesign. Jag ville få ett lugnt uppslag (varvar gärna med det för att ögat ska få vila emellanåt). 

 

Sen har vi nästa uppslag, med små textremsor och papper från Papirdesign (också baksidan på julpapper). Jag har avslutat med ett transparent flygplans-papper med en knapp, för att visa att nu är resan slut:

Tack för titten! 
DT-Gunilla

gunilla_pysslar (på instagram)4 kommentarer:

 1. Lækre sider. Er vild med den simple stil. Og er også vild med din maskineskrevet tekst!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tack, jag älskar min gamla skrivmaskin köpt från en loppis!

   Slett
 2. Virkelig lækre sider. Kan også godt lide at arbejde i formatet 6x8.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tack! Ja, prova formatet, det är så kul!

   Slett