onsdag 25. september 2019

Minialbum med Kort&Godt - promenadminnen

Hej,DT-Gunilla här!
Mina bästa sommarminnen är de jag haft med mina barndomsvänner, vår vänskap har fortsatt och vi träffas fortfarande.

Vi var sex barndomsvänner från samma gata, som efter att flygit ur våra bon började ha återträffar på somrarna. Men sen kom familjer in i bilden och vi fick börja ha våra träffar på andra helger under höst/vinter/vår.

Jag har länge velat dokumentera detta men visste inte vilket album de skulle in i eftersom det rör sig över 15 års tid. Så jag gjorde ett helt eget album med papper och dekorationer från Kort&Godt.


Jag tänkte blanda albumet med olika media: papper, överblivna plastfickor och vackert glitterpapper. 

Här bläddrar jag igenom mitt album från början till slut.

Första sidan, en bakgrundsdokumentation om hur vår gemenskap började i vårt barndomsgäng. Och eftersom vi satt i vår gillestuga från 70-talet så passade det bruna spetsbandet och orangea blommorna bra. 



Band, självhäftande knappar, bling och hoppy-gummi kommer från Kort&Godt. Blommorna är utstansade med en gammal blomstans jag hade i lådan. 



Det här fotot ovan, är enda bilden vi sitter på, resten av fotona promenerar vi.

Här är första sommarbilden, promenad med picknickkorg.


Jag har skurit ut moments med min silhouette på ett svart glitterark från Kort&Godt. Här är en närbild där glittret syns, så snyggt och svart är så användbart!


Denna sida sitter i en plastficka, och då skyddas texten bättre.

Sidan bredvid visar årtalet och lite text, här har jag använt bling och papper från Kort&Godt , samt klippt ut fjärilar. Pappren tillhör serien konfirmation.


Nästa uppslag visar en höstbild istället, och jag plockade upp lite rött från jackan på fotot. Hjärtat är utstansat i rött glitterpapper.



Det här är en liten överbliven plastficka i storleken 4X4 tum.

På andra sidan satte jag ett annat foto från en annan promenad sommaren året efter.


Visst blir det kul med de olika formaten då man ser tidigare sidor sticka fram. Då är det bra att tänka till lite med färger, i dekorationerna, det passade så bra att det röda hjärtat syns från sidan innan.

Jag lade bara till en enkel ganska CAS sida bredvid i lila toner och pyntade med glittergummi och bling från Kort&Godt på deras vackra lila-färgade konfirmationspapper.



(Stämpeln här är från Malins Stämplar.)

På andra sidan klistrade jag på ett promenadfoto i storleken 6X4 tum, som ni kan skymta i vänstra övre hörnet. Men dokumentationen har jag gjort på skrivmaskin direkt på Kort&Godts papper och här har jag klippt ut ett par kängor från deras papper:


Röda snöret är också från Kort&Godt. Stämpeln (wild) har jag gjort på vellumpapper och häftat på, över snöret. 

På andra sidan (i samma plastficka), syntes baksidan av samma papper och det passade så bra till vinterbilden. Här har jag dekorerat med vackra kristall-blings från Kort&Godt. 

Ingen sommarbild direkt, men ofta diskuterar vi sommarminnen under våra promenader (!)


Vackert matchande papper från Kort&Godt där det står "Prins", men som jag dolde med ett hjärta som jag dokumenterat på.

Ca 7 år senare så är det barnvagnar och lite mer planering för att få ihop våra träffar.


Eftersom fotot och papprena gjorde det lite rörigt så valde jag en CAS sida med underbart vackert glitterpapper från Kort&Godt. Även här text utskuret från det svarta glitterpappret.


På baksidan satte jag det här tuffa pappret som en ficka till en tag med ett överblivet foto


Halsduken är också utklippt från Kort&Godts papper (liksom kängorna ni såg). 

På sidan bredvid har jag hällt i de bling jag hade från Kort&Godt, efter att först ha delat av plastfickan med min fuse tool. 


Det som är kul är att blinget syns från andra sidan också.


Här klippte jag ut en rolig kortlek också från Kort&Godts papper med olika motiv.


Här började papprena ta slut, så då använde jag spillbitar och lite bling


Och nu var albumet slut...men ändå inte.. för ringarna är stora, så meningen är att jag kan sätta in fler promenadbilder från kommande år med mina barndomsvänner.


Tack för titten och glöm inte att delta i vår tävling med massa fina priser.

Skapa ett valfritt PL-uppslag där du dokumenterar ditt bästa sommarminne och var med i vår tävling
 Sommarminne, som pågår fram till den 15 oktober. Där kan du vinna fina priser från Maja Design, Malins stämplar och Papirdesign. 

DT-Gunilla (gunilla_pysslar på instagram)



Information om hålen:
Lite information om hålen. Jag funderade ett tag hur jag skulle göra eftersom jag hade så mycket olika media i mitt album. Men jag utgick från den allra minsta plastfickan (lommen) i storlek 4X4 tum, och gjorde en mall för 3 hål. 
Sen mätte jag ut och satte dit mina smarta hålslagare enligt mallen.
Då är det bara att stoppa in pappren eller plastfickorna och få exakt samma avstånd på de 3 hålen.
Mina större plastfickor är nog från början inte för PL utan andra album, så de var lite för breda och därför skar jag bort den del som hade hål från början.
Det blev ändå en sido-del kvar som jag kunde göra nya hål i. Man får använda lite fantasi ibland, när man ska återbruka gamla saker från skåpen.






1 kommentar:

  1. Hej!! Vad kul att se och att vänskapen består!! Jag ska köpa en Silhouette och undrar vad det är för typsnitt du använt dig av här i albumet? Superfint!! Tack för titten!

    SvarSlett