onsdag 1. juli 2020

Att använda "fula" PL-kort

Idag ska jag, DT-Emma visa mitt uppslag för maj och juni. Så här ser det ut:






Jag brukar vilja använda samma serie med PL-kort till varje uppslag, och här valde jag Everyday Edition från Becky Higgins. Jag ska ärligt erkänna att jag personligen är mindre förtjust i korten med brunt och rosa, men tyckte samtidigt att de passade perfekt ihop med högersidans foton, så efter lite vånda blev det att jag använde de "fula" korten, haha. Och, jag är faktiskt nöjd med resultatet.

Jag vill gärna att sista sidan i en månad är en Design A, det blir så mycket lättare att planera då, men det råkade bli ett annat format i april.Titelkortet för maj är mycket enkelt, bara en remsa med digitala siffror, en vimpel utklippt från ett annat kort och så bokstäver. Jag tyckte att det var lite roligt att det är en perfekt spegelvändning av datumet när det skrivs med digitala siffror, men tyckte inte att jag hade utrymme för att få in det på en egen plats. Därför använde jag datumet som en bård på titelkortet i stället.

De två 3x4''-korten är dels ett fillerkort med bokstäver, och dels en meme, som bägge passade bra till journalingen under, som handlar om att skriva.

När jag höll på att lägga ut olika kort på sidan för att se vad som passade, så insåg jag att jag ville ha ett journalingkort med en ram runt hela. Några sådana fanns dock inte i kitet, så jag tog ett titelkort och skar till en ram med en kniv. Eftersom jag inte behövde hela ytan till journalingen, limmade jag på en remsa med grönt  och på det en wood veneer.

På samma sätt såg jag att jag ville ha ett kort under det med en mörk bård i kanten, så jag skar till en bit från ett 3x4''-kort och limmade fast. En wood veneer och en liten enamel dot dekorerar kortet.

Junis titelkort är också ett klipp-och-klistra. Jag tog ett titelkort och klippte ut det så att den gröna remsan på originalkortet blev kvar i sin helhet. Under det lade jag sedan en bit trämönstrat kort, och den andra biten hamnade i andra änden av kortet. Den röda cirkeln är utklippt från ett litet kort, och så satte jag fast en enamel dot, en liten text, en wood veneer och så titeln.

Fillerkortet längst ned har på samma sätt sin nedre rosa bård utklippt med den bruna remsan intakt, och detta limmade jag sedan på ett vitt kort. En stickers med text och en kartnål med en röd bit som blev över när jag klippte ut cirkeln under den.

Tack för att ni tittade!

~Emma

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar