torsdag 18. august 2016

Project Life med distresser

Innan jag började med Project Life så gjorde jag mycket kort och jag använde mig ofta av distresser. Dels för att färga in en bakgrund, men även för att göra distressrutor eller färga in kanterna.
Jag har senaste tiden börjat använda distresserna mer och mer när jag gör Project Life.
Jag tänkte därför visa lite olika sätt man kan använda sina distresser på och göra egna PL-kort.

I Sverige pågår det just nu kräftfiske och kräftskivor. Är detta något ni även har i Norge? Jag tror kräftor heter kreps på norska.
Så jag tänkte visa en sida jag precis gjort från förra årets kräftskiva där jag gjort PL-kort med hjälp av Tim Holtz distresser.


De gröna korten har jag färgat med 2 olika gröna dynor (Bundled Sage och Peeled Paint). Jag har använt mig av vanliga vita albumblad som bas.
Party-hatten är en Tim Holt-stämpel som jag tycket passade bra in i sammanhanget. Sedan länge hade jag sparat paljetter med kräftor som jag satte dit som dekoration.


På det röda kortet la jag paljetterna som en mask när jag färgade in kortet med distressen Fired Brick. Jag maskade också med lite rivna post-it-lappar för att få ett vitt fält där jag kunde stämpla "Kräftskiva" och datum. Stämpeln Kräftskiva kommer från You Do från setet Sommartradioner.



Sidan med kräftskivan delar uppslag med en annan sida som jag visade upp som inspiration till utfordringen i maj.


Jag maskade även med rivna rivna post-it-lappar på detta uppslag och gjorde en distressruta på mitt titelkort. Fast här satte jag min text i det röda fältet.


Tillsammans bildar dessa sidor detta uppslaget, båda gjorda med albumblad, distresser och olika stämplar.


Till utfordringen i augusti visade jag också upp några sidor där jag använt mig av distresser, fast med en annan teknik. En variant av "ink smooshing".


Eftersom denna teknik innefattar en del vatten behövs ett hållbarare papper, så jag valde akvarellpapper för dessa kort. Jag färgade in pappret lite ojämnt med distressen Victorian Velvet. Sedan drog jag med samma dyna på en plastficka och sprayade över vatten med en mini mister för att skapa droppar. 


Jag tog sedan en akrylkloss och fångade upp dropparna och "stämplade" på mitt kort. Torkade pappret med embosspistolen och gjorde en ny omgång droppar och fortsatte tills jag var nöjd.
På så sätt fick jag fram ett kort med mer liv i som jag tyckte passade till mina konsertbilder.



För att skapa kortet med den danska flaggan använde jag samma teknik som ovan, fast här satte jag rivna post-it-lappar som ett kors innan jag färgade in kortet med Fired Brick. Sedan gjorde jag precis som ovan med droppar och "stämpling".



Hoppas jag kunde ge lite tips på hur ni kan använda era distresser även när ni gör PL.
Lämna gärna en kommentar.
PL-hälsningar från Sverige.
/DT-Marit

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar