onsdag 25. mars 2020

Förvaring av memorabilia och framkallade foton

Hej,
DT-Therese här med lite tips om hur jag förvarar mina memorabilia och framkallade foton innan de åker in i albumet.

Jag har provat flera sätt att hålla ordning på saker som jag vill ha med i albumet exempelvis biljetter, kvitton eller andra saker. Till att börja med hade jag dem alla i en kartong. Nackdelen var att jag behövde rota igenom alltihop när jag skulle pyssla. Därefter provade jag att lägga foton + minnen i små zip-påsar märkta med veckonummer. Nackdelen där var att ibland har jag inte tid att öppna dem och lägga ned det hela utan bara släppte det i lådan. Då var vi tillbaka till att rota igenom hela lådan igen. :)

Det jag nu ska prova tror jag kommer att bli ett bra system. Det jag gjort är att jag köpte ett tolvpack plastmappar på Biltema. Dessa är lite tjockare än vanliga plastmappar. Därefter tog jag ett tjockare kartongark och skar till tolv stycken remsor cirka en tum breda.

Dessa remsor klistrade jag fast med dubbelhäftande tejp på insidan av framsidan. Jag har lagt mapparna så öppningarna är till vänster och uppåt. 


På dessa remsor så har jag fäst månaderna. Dessa har jag fått från ett register jag klippt sönder. 

Dessa mappar sitter nu i en låda, bakom har jag storpack av cardstock. 
Nu är det bara att sortera in det som jag vill ha med i mitt album så småningom. 


Tror det kommer bli lättare i och med att mapparna är öppna på översidan så jag behöver endast leta rätt på rätt flik och låta biljetter och dylikt glida ned där. Jag har stora förhoppningar på detta system. :) Eventuellt ska jag fixa en smalare låda att ha dem i. 
Nu ska jag ta tag i högen och sortera in. Måste påbörja mitt 2020 album före oktober för där ligger de framkallade fotona från 2019 kvar. 

Hoppas att du fick lite inspiration av denna förvaring. Lämna gärna en kommentar om hur du förvarar dina minnen och foton innan de kommer in i albumet. 

Tack för mig!





1 kommentar:

  1. Fortell om du synes det fungerer etter en tid da :)
    Jeg har sjelden slike ting fra hverdagen, men fra reiser derimot :-o Du og du...har en stor pappeske full. Blir spennende å se om jeg får med meg alt når jeg kommer til de forskjellige reisene :)

    SvarSlett