søndag 4. november 2018

Project Life med Distress Oxide

Då var det dags för mig, DT-Marit, att blogga igen. Jag har alltid varit ett stort fan av Tim Holtz och använt mycket av hans produkter. Ni som brukar läsa mina inlägg har ju säkert sett att jag använt mycket Distress Ink när jag gör PL. Sista tiden har jag även köpt fler och fler Distress Oxide. Jag har innan bara använt dem till kort men tänkte att jag måste testa dem till Project Life också. 
Så i dagens inlägg tänkte jag visa hur jag jobbat med oxiderna för att skapa egna PL-kort som detta.
Jag började med att välja ut färger som passade till mina fotografier. Det luriga med oxiderna är ju att de ändrar färg när de oxiderar, vissa mer än andra. Så detta gäller att ha testat dem innan så man vet vad som kommer hända med dem.
Mina färger fick bli Old Paper, Stormy Sky och Frayed Burlap och jag färgade in en bit akvarell papper med dessa färger.


Sedan stänkte jag lite vatten över och lät det dra.


Torkade försiktigt bort vattnet med hushållspapper och torkade mitt akvarellpapper. Jag har ingen speciell fön för detta utan använde min embosspistol. Kanske inte helt optimalt, men det funkade. Mitt akvarellpapper fick då lite ljusare partier.


Jag upprepade sedan samma procedur igen och fick fler ljusare partier. Sedan tog jag mina oxider och strök ut dem på min "craft mat". Jag har köpt ett flergångs bakplåtspapper för ca 30:-, så man behöver inte köpa en speciell "craft mat" för detta.
Det viktiga när man stryker ut sina oxider över mattan är att man gör det i en zick-zack rörelse och med hårt tryck. Det finns massa bra klipp om detta på Youtube. Det är bara att söka på Distress Oxide Tim Holtz.


Sedan tar jag min mini-mist och sprayar vatten över. Old Paper syntes knappt innan men när vattendropparna kommer dit händer något direkt.


Jag gör sedan på samma sätt med de andra färgerna och doppar sedan mitt mitt akvarellpapper lite slumpmässigt i färgerna. Låter det dra lite, torkar med fönen,
doppar igen o.s.v. 
Och plötsligt har man fått denna fantastiska bakgrundspappret.


Jag tycker det blir så vackert och jag bara älskar hur färgerna ändras och hur de blandas med varandra. Den bruna "Frayed burlap" blir delvis turkos och den milt grönfärgade "Old Paper" får brunaktiga toner när den oxiderar. En närbild här även om det är svårt att fånga på bild.


Av mitt bakgrundspapper skar jag sedan till PL-kort i passande storlek. Stoppade dem i min skrivmaskin och skrev dit min journaling.
Stämplade dit lite passande stämplar. Även de med Distress Oxide i färgen Stormy Sky. På ett av korten valde jag vanlig svart stämpeldyna för att framhäva textstämplen.
Alla stämplarna kommer från Gummiapan.


Insatta i mitt PL-album så blev korten så här. Perfekt matchning med färgerna i fotografierna.Jag hoppas jag kunnat ge er lite inspiration om hur ni kan leka med och använda oxiderna även till Project Life. Det är bara att testa sig fram och experimentera.


Scraphälsningar från Sverige!
Lämna gärna en liten kommentar.

Följ mig på Instagram: marit_pysslar eller oss på Project Life i Norge på: projectlifeinorge.

4 kommentarer: