lørdag 1. januar 2022

Månadens tema: Tankar inför nya året

Hej!
Nytt år, ny månad och nytt tema. Första dagen i månaden presenterar vi ju som ni säkert tidigare sett olika tema inom Project Life som visar det vi gör och vad vi använder när vi skapar våra sidor. 

Idag tänkte vi DT berätta lite om våra tankar inför 2022. Vilka format, album vi kommer använda. Hur ofta och i vilken form. Samt visa upp lite nya saker vi köpt.

Hur går dina tankar inför nya året? Hur planerar du göra PL i år? Kommentera gärna här på bloggen eller på Facebook och Instagram.

DT-Marit

Nytt år och nya möjligheter. Men jag har ändå bestämt mig för att ha kvar mitt favoritformat 12*12. Min favoritficka att använda är Becky Higgins ficka A. Tyvärr har ju inte Becky Higgins mycket produkter kvar till PL, men jag har lagrat och köpt på mig så jag skall klara mig ett bra tag till.

Jag har bunkrat upp med album och 3 storpack av ficka A. Har nu över 200 fickor av A i lager och 3 tomma album. Det skall väl räcka ett tag.
Albumen jag köpt på mig är Navy Weave. CiLi in papers har fortfarande album i formatet 12*12, både Beckys och andra märken.
Förutom att jag bunkrat på mig av album och fickor så har jag bunkrat av Becky Higgins Grid Cards som är en favorit att använda. Sådan bra bas till många sidor.

Jag har dessutom köpt på mig massor av Simple Stories kollektion Lemon Twist. 
Jag älskar allt med citroner så jag köpte både papper, klistermärken, die-cut shapes, en stickers bok, chipboard stickers, brads. Visst är de ljuvliga?!?

Den enfärgade papperna i gult, vitt och turkos tänkte jag använda som bas till PL-kort för text.

Min plan är att fortsätta göra PL när jag får lust. Alltså inte veckovis utan resor och speciella tillfällen. Jag har gjort min startsida för 2022. Hur den blir kan ni ta del av i bloggen imorgon.

Jag har lovat mig själv att bli bättre på att använda fler varianter av PL-fickor. Både för att jag vet att Beckys kommer ta slut en vacker dag, men också för att få mer liv i mitt album. För att göra det lättare för mig själv att komma ihåg vad jag har tog jag fram en lite lathund eller vad man skall kalla det. En skiss på vilka fickor jag har inför min planering av mina sidor.


Det var mina tankar inför det nya året. Vad är dina? Lämna gärna en kommentar i bloggen, på Facebook eller på Instagram.
/Marit

***


DT-Gunilla

Min plan blev efter mycket tänkande att jag fortsätter med 12x12, fast nytt är månadsvis. Men här kommer jag lägga till uppslag om något specifikt händer. 

Jag kommer även använda upp det jag har hemma. Här har jag gått loss på allt bling-bling jag har i lådorna. 


och skurit ut siffrorna och lite figurer i svart papper från silhouette cameo som jag limmat på plast utskuret från vanliga kontors-plastmappar. Jag har låtit färgerna på blinget följa årstiderna från vintrligt blått till gult för påsk och rosa och grön är vår och sommar, guld för höst och sen rött för december. För att inget ska fara ut har jag sytt ihop fickorna med min Fuse tool.


Jag kommer dokumentera  upp något tema vid några tillfällen, eftersom jag köpt upp såna från Ali Edwards t ex Grow, Tech, Light…

I maj kommer jag under en vecka byta till 6x8 album och köra Week in the life. 

Sen fortsätter jag jobba vidare i mina gamla album som inte är färdiga, framförallt mitt 2021-album som är upplagt veckovis. 

***

DT-Pernilla

Jag kommer fortsätta med 12*12, för jag har både nya album och plastfickor som väntar på att användas. Jag har ju en mängd olika plastfickor så det är både på gott och ont, man utmanar sig att tänka nytt men det tar ju även tid att komma fram till hur jag ska göra uppslaget. Det är ju även så att jag jobbar på att komma ikapp för jag är egentligen på 2018 i dagsläget (🙈) och ibland gör jag något uppslag som är närmare i tid. Blir 2022 året jag kommer ikapp? Njae troligen inte 😉

Det senaste jag shoppat som kommer vara främst till PL är en av Simple Stories nyaste serier: Simple vintage weathered garden 


Och sen även lite mer enameldots och clearstamps, så bra att ha olika texter att välja på.


***

DT-Line

I 2022 vil jeg fortsætte med noget som fungerede rigtig godt i 2021: Få printet mine billeder ud løbende over året. Det gjorde, at jeg ikke kom så meget bag ud, som jeg har oplevet i andre år.

Jeg bruger Project Life appen til at få mine billeder i rigtig format. Jeg er virkelig glad for den, fordi den er så nem at bruge. Når jeg har lavet billederne på telefonen, kommer jeg dem over i min cloud så de er klar når jeg bestiller dem på computeren. 


 Hvis vi har været til fødselsdag, en tur i Tivoli eller på ferie smider jeg billederne i PL appen få dage efter, i stedet for at vente flere måneder. Det har fungeret virkelig godt. 

I 2021 har jeg haft lidt svært ved at finde motivation for at lave PL. Så i 2022 er mit mål, at jeg sætter mig med albummet, selv om jeg er træt eller ikke gider. Det plejer at være min måde at komme godt i gang igen og finde motivationen. Og når billederne ligger klar, så kan jeg hurtigt komme i gang. 

Jeg glæder mig til at se jer i 2022 med en masse layouts. Godt nytår!

***

DT-Helena

Format
Jag kommer fortsätta dokumentera veckovis i formatet 12x12. Jag har precis som flera andra bunkrat upp med album och plastfickor så att det ska räcka ett tag till. Albumen jag har är 12x12 classic faux leather albums från WRMK, och plastfickorna är från Becky Higgins. För att underlätta min process och planering använder jag som grund alltid samma design på fickorna (Becky Higgins design A).
Vid sidan av det stora albumet kommer jag att fortsätta med min Book of me i formatet 6x8. Där har jag ingen direkt struktur utan jag dokumenterar det jag känner för, när andan faller på.

Material/Produkter
Jag har en hel del material, papper och PL-kort i byrålådorna, både från Becky Higgins (som jag köpte på mig en del i början av min PL-resa) men också från Citrus Twist Kits och Studio Calico, som jag tidigare haft kit-prenumerationer hos. Jag har det senaste året också köpt på mig några kit från Ali Edwards som jag ser fram emot att utforska.
Så min tanke för 2022 är att försöka avstå ifrån att köpa nytt, utan i stället använda det jag har. De papper eller PL-kort som jag känner inte funkar kommer jag att försöka återanvända och göra egna kort av. Sen har jag ett antal digitala kit som jag kan anpassa efter behov och fylla ut med när det behövs. Så lite hybriduppslag kommer säkert att dyka upp från mitt håll. 

Målsättningar
Jag är konstant ett par år efter i mitt dokumenterande, men skulle vilja PL:a mer i realtid. Så under 2022 kommer jag därför att försöka dokumentera innevarande år parallellt med att jag färdigställer 2019 års album. Men jag vill inte att det ska bli ett tvång som hänger över mig, så plan B består i att åtminstone se till att föra dagbok mer regelbundet. Det är en läxa jag lärt mig från tidigare år som jag dokumenterat långt i efterhand, och där både minnet och dagboken under långa perioder helt saknat information.

Men mitt viktigaste mål för 2022 är att ha kul, och att mitt PL:ande fortsätter att fylla mitt liv med inspiration, glädje och energi! 

***


DT-Therese

Jag kommer fortsätta med 12x12 nästa år och fortsätter göra månadsvis men jag gör som jag brukar det vill säga använder så många uppslag som behövs för den månaden. Om det har hänt något stort t ex en födelsedag eller utflykt så får det ta flera uppslag. Jag har gjort så de senaste åren och är nöjd med det upplägget. 

Jag har inget särskilt kit utan ska försöka använda upp de PL-kort jag har köpt på mig genom åren. Jag är lite dålig på att använda PL-kort då jag har så mycket fotografier men jag har sorterat upp min 3x4 kort så de ligger i tre olika kategorier; fillerkort, journalingkort och fotobakgrund. Genom en av Hebas video (My Little Journal på youtube) har jag fått tips om appen PicFrame. Hon visar i sin video hur man gör för att få rätt storlek på små foton och hur man kan lägga flera stycken på ett 6x4 papper. Så genom det hoppas jag att kunna framkalla korten i lite mindre format och kunna använda mina PL-kort som fotobakgrund. 

Jag har en liten bok där jag skriver upp tips och idéer samt vad som hänt under de olika månaderna ifall jag skulle hamna lite efter, vilket jag alltid gör. :) 

Jag har genom åren köpt på mig (som så många andra) olika PL-fickor. Mina är från olika tillverkare men jag har dem sorterade så jag lätt kan hitta vad jag letar efter. Ibland funderar jag på att bara köra ficka A från Becky Higgins för enkelhetens skull men det är ju samtidigt så roligt att använda foton i andra storlekar. 

Jag ser fram emot ett nytt år och hoppas att det kommer att bli ett bra scrapår med lite fysiska scrapträffar.

***

Det var allt för för idag. 1 Februari är vi tillbaka med ett nytt Månadens tema. Då handlar det om "Minska stressen". Många blir stressade av att ligga efter med sitt PL. I nästa inlägg ger vi DT tips på hur man kan minska den. 

1 kommentar:

  1. Godt nytt år alle sammen! :)
    Gleder meg til å følge dere i 2022 også :)

    SvarSlett