søndag 23. januar 2022

Mot Venedig - lite Italien-känsla så här i slutet av januari

 Hej!

DT-Therese här och idag tänker jag visa en sida från mitt Venedig--album. Jag och min kompis var där i oktober 2012. Jag bjuder på en sida om hur vi tog oss till själva Venedig. Det var så himla dyrt att hyra hotellrum i själva staden så vi hyrde i Mestre. Mestre ligger på andra sidan vattnet från Venedig. För att komma till busshållplatsen så var vi tvungna att gå på en vältrafikerad väg - utan trottoar vissa bitar. Det var inte roligt. 


Den fickan jag har använt är en av mina favoriter eftersom man kan använda både liggande och stående 10x15 cm kort. Och jag tycker det är fint att sätta rubriken i den smala fickan till vänster. Eftersom den fickan inte är avdelad är den ju något längre än pappret så jag har gjort en liten skarvning som ses längst till vänster på bilden här under. Det syns mer på fotot än vad det syns i verkligheten. Masken är en rolig historia. Vi köpte varsin mask men just den här masken är en dekoration från ett sugrör. Det har suttit lite tyll bakom men det fick inte plats i plastfickan. Direkt när jag köpte sugrören till en nyårsfest så lade jag undan några till fotoalbumet. 


På sista tiden har jag använt mycket bokstavsstickers till mina rubriker men här har jag istället använt mitt favoritalfabete från Quickutz - Emily. De vita bokstäverna satte jag på rött och grönt papper för att få med färgerna från den italienska flaggan. Det jag inte tänkte på var att bokstaven G har en ganska lång "svans". Problemet löste jag genom att klippa av svansen och flytta upp den lite så hela bokstaven fick plats. Inte heller den här skarven syns lika bra i verkligheten som på fotot. 





Bilen på den här bilden är faktiskt en ephemerabit från Simple Stories. :) Tyckte den passade så bra in på bilden. Om man tittar snabbt så tror man att det är en bil som åker väldigt nära Cina. 



Texten har jag skrivit på ett journalingkort från ett klippark. Tyckte det passade bra eftersom det är en kartbild och jag förklarar om den trafikerade vägen. Det är en 10x15-ficka så bredvid satte jag en bit från ett papper som jag använt på andra ställen i albumet. På baksidan har jag satt ihop dem med en bit washitejp så de håller sig på plats. 



Ja, det var ett uppslag från Italien. Hoppas att du fann något att inspireras av. 

Ciao!

//DT-Therese





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar