onsdag 19. januar 2022

Återanvändning av gamla PL-kort

 Hej, DT-Helena här!

Jag vet inte om ni känner igen er, men i mina lådor ligger i alla fall en hel del PL-kort som jag aldrig tycks få någon användning för. Jag använder till exempel väldigt sällan kort i formatet 6x4, eller kort med rundade hörn. Och ännu mer sällan 3x4-kort i liggande format. Men jag har ändå sparat på många av dem, ofta för att de har ett mönster, en färg, eller någon detalj som jag gillar. 

Idag vill jag visa ett uppslag från en härlig sommarvecka i mitt album för 2018, där jag gått loss på några av dessa PL-kort och försökt plocka ut och återanvända de delar av korten som jag verkligen tycker om.

Först valde jag ut ett antal kort som färgmässigt och innehållsmässigt kunde tänkas passa in på det uppslag jag skulle jobba med. Korten kommer från olika Becky Higgins-kit, och från Studio Calico.

De stora korten skar jag ner till 3x4-format, och från några av de andra korten skar jag ut remsor, eller klippte/stansade ut de detaljer som jag ville använda. Med utgångspunkt från texten i cirkel på ett av de ursprungliga 6x4-korten föll det sig naturligt att det blev lite fokus på just cirklar. Jag skar även ut siffror till veckonumret.

Så här blev till slut uppslaget. Av de femton PL-kort jag valt ut från början lyckades jag använda delar från hela tio stycken. Och visst gör de sig bättre på mitt uppslag än bortglömda i en byrålåda?!!

Det blev också en del fina detaljer över, som jag kommer spara och använda på något annat uppslag. 

Vad har du för PL-kort i dina lådor som du sparat för att de är fina, men som aldrig riktigt tycks passa in på dina uppslag? Finns det kort du skulle kunna klippa ner, eller helt enkelt sno de bästa detaljerna ifrån, för att använda på ett nytt sätt? 

Jag hoppas att du fått lite inspiration till att se på dina gamla undanstoppade PL-kort med lite nya ögon. För det är en go känsla, både ur hållbarhetssynpunkt och för den kreativa ådran, att äntligen få användning för det fina som man har sparat sina gömmor!

Hälsningar DT-Helena

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar