søndag 7. juli 2024

När livet kommer emellan

 Ibland delar livet ut hårda slag. Jag har inte orkat scrappa under hösten och vintern, men framåt våren kände jag att jag ville sätta mig vid pysselbordet igen, även om det tog lite tid mellan att känna den viljan, och att verkligen orka göra det.

Då uppkom frågan om jag skulle scrappa det jobbiga och hur jag i så fall skulle lägga upp det hela. Jag kom fram till att jag i nuläget inte vill beröra den perioden, och jag bestämde mig för att bara ta med början av oktober, och sedan fortsätta dokumentationen från och med maj månad. För att ändå markera att det fattas månader av dokumentation, gjorde jag så här:

 Jag orkade inte lägga ned tankemöda eller tid på sidan, så jag stoppade i princip bara ned foton och kort som de var i fickorna, skrev enkel journaling och använde Thickers som titel. Om jag någon gång i framtiden bestämmer mig för att jag ändå vill dokumentera resten av oktober 2023 fram till april 2024, så kan jag i efterhand lägga in en eller flera sidor i det glappet. 

Jag hade hunnit påbörja uppslaget för augusti och september, innan allt började i höstas. Det var så lite kvar, att jag orkade göra klart det redan under hösten, jag har bara inte fotat det förrän nu. Såhär ser det uppslaget ut:

Jag har använt olika kit från Simple Stories, och på högra sidan även ett kit från Project Life-appen, Weird Science heter det. Det är ett kit som bara finns digitalt, men det går ju att skriva ut så att man får fysiska kort. Som kemist tycker jag det är extra roligt med papper och dekorationer på temat vetenskap i allmänhet och kemi i synnerhet.

 

Titelkortet för augusti är från Simple Stories, som jag skar av under den gula bården och satte en grå bit från Weird Science under. Bokstäverna är även de från SS. Jag dekorerade med en etikett, en ord-stickers på 3D-kuddar, och några enamel dots. 

 

Som jag ofta gör har jag klippt-och-klistrat med mina kort, men denna gång mest på vänstra sidan av uppslaget. De blå chevronerna på 3*4''-journalingkortet är utklippt från ett annat kort, och så har jag skurit itu ett annat 3*4''-kort med bruna chevroner, som jag satt på de två nedre 4*6''-korten.

"Wild and beautiful" har jag kombinerat ihop av en stämpel (Wild), en stickers (&), och handskrivet. 


Jag hade inte jättemycket jag ville dokumentera för september, så i princip hela sidan handlar om mitt jobb. Jag ville gärna få med de två tecknade bilderna eftersom jag tycker de illustrerar så bra hur det känns att börja på ett nytt jobb, så jag skrev ut dem på fotopapper och använde dem som fillerkort. 


 

Septembers titelkort består av en flerfärgad bakgrund med en rektangulär etikett, en rund etikett, bokstäver, en rund stickers och några enamel dots. Övre delen av den runda etiketten skar jag bort, och den överblivna biten sitter på kortet längst ned till höger på vänstersidan, under de utskrivna fotona på stämpelsetet och boken jag fick i födelsedagspresent.

På samma sätt sitter den avskurna biten av etiketten från augustis titelkort, under fotot längst ned på högersidan. Att använda samma element på flera ställen på en sida eller på ett uppslag binder ihop designen och bidrar till att göra alla sidor till en helhet. På det här uppslaget är det som sagt etiketterna, och enamel dots som upprepas.

 De som läst inlägg av mig sedan tidigare vet att jag anstränger mig för att använda stämplar i mitt PL, eftersom jag dels gillar stämplar, men även för att jag tenderar att köpa på mig dem och sedan blir de liggande i sina förpackningar. På detta uppslag har jag lyckats använda sju stycken olika stämplar. 

Det var allt från mig denna juli-dag.

~Emma