torsdag 14. april 2016

I gamledager


Idag er det jeg, Ellinor, som har fått æren av å lage et innlegg til dere. Det er mitt første innlegg, og hvis dere har ikke har fått med dere hvem jeg er så kan dere lese presentasjonen min her :)

Jeg tenkte jeg skulle vise dere en side jeg har laget som handler om de gamle minnene, minnene som ikke er mine, men mine besteforeldres og oldeforeldres.
I fjor på denne tiden ble huset til besteforeldrene mine ryddet og og tingene fordelt på min far og hans søsken. Min bestemor var en sånn som tok vare på alt, og det dukket da opp blant annet en veske som hun hadde brukt under krigen hvor det lå et grensebevis og en bunke med rasjoneringskort, og det ble inspirasjonen min til denne siden. Plastlommen er en vanlig Design A, som er den jeg vanligvis bruker.


Vi har vært så heldig å få noen stempler, papir og litt pynt fra Kort&Godt som jeg brukt noe av på denne siden. Kort&Godt-produktene får du blant annet kjøpt hos Scrapomania og Hobbykunst.
Jeg pleier egentlig ikke bruke så mye fysisk pynt, og ihvertfall ikke skrive noe med håndskrift! Men jeg tenkte at det var litt i "ånden" til siden, at kanskje mine barnebarn en gang vil se hvordan jeg skrev, selv om jeg helst skriver på datamaskin.


Øverst til venstre har jeg laget et 4x6" kort av mønsterpapir fra Kort&Godt. Stjernene er i offwhite, og matcher kartongen jeg har brukt på de andre selvlagde kortene. Over kortet har jeg pyntet med en "doilie", som det heter på engelsk (aner desverre ikke hva de heter på norsk, men man får kjøpt de på Ebay til en billig penge). Jeg har også brukt litt pynt fra et digitalt kit av One little bird som jeg har printet ut.
Hjorten er også fra Kort&godt, og finnes i dette stempelsettet. Jeg brukte hjorten fordi den matcher hjorten som er på exlibriset (en slags navnelapp man brukte før i tiden i bøker) etter min oldefar.


Jeg er egentlig litt motstander av å lime inn en så gammel original, men jeg fikk en liten bunke så da må det vel gå under en gammel kopi :) 
Her har jeg brukt en Dymo-maskin til å lage teksten, og øverst er det festet en "binders" fra Kort&Godt, disse finnes med mange forskjellige motiver, og er veldig søte!

I  lommen ved siden av er et selvlaget kort med en tags fra One little bird som jeg har printet ut, hvor jeg har limt en rund papir-sticker oppå. Nederst har jeg stemplet med et stempel fra Kaisers (også kjøpt på Ebay).


Slipper ikke helt unna digital pynt :) Her har jeg brukt en brush i photoshop som ser ut som notatlinjer, og så skrevet teksten oppå den, også i photoshop. Fonten jeg har brukt heter MrsEaves og er en font jeg bruker mye.

I lommen til venstre har jeg laget et kort med offwhite-kartong hvor jeg har limt en papir die-cut jeg hadde liggende, en papir sticker (med engelen) og skrevet en tekst med Dymo-maskinen.

Da håper jeg du likte siden min :)

Hilsen DT-Ellinor


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar