søndag 17. juni 2018

Minialbum av semesterweekend

Hej, det har oftast blivit vardagsfoton i mitt större PL-album och sen har jag dokumenterat i mini-album om det är någon särskild resa med många bilder - och det ska jag visa nu.
Jag tänkte visa en av de bästa resor jag gjort för exakt ett år sen, det kändes rätt att göra ett eget minialbum av den. 

Jag använde mig av ett jul-album som var kraftigt rabatterat på Ali Edwards webshop förra året, och det var redan fyllt med tomma plastfickor. 

Trots att det bara var 3 dagars resa till Cannes blev det ett proppfullt album!Det var en jobb-resa så jag satte in den lilla tag (100%) vi hade runt handleden, det är kul att sätta in såna minnen också. 

Storleken på albumet var lite speciell, det var 6 X 4 tum men blandade plastfickorna med insta-storlek också. Några fickor hade 2 st 4X3- storlek.

Här har vi ett exempel på min dokumentation från mitt hotellrum. 
Jag tog en selfie i den blanka guld-listen på hotelldörren.


Sen passade jag på att lägga upp mycket dokumentation från början av resan till de sista timmarna på flyget hem. Mest använde jag min skrivmaskin:
Här har vi ett exempel på instagram (4X4 storlek) som jag blandade upp sidorna med.

Perfekt med de 4 små plastfickorna där man kan fylla många mini-foton, som man inte vill uppmärksamma för mycket men ändå dokumentera:


Framsidan, notera att en ficka är genomskinlig med endast en stickers som min team-kollega skänkt till mig: "explore":


Baksidan, den lilla dokumentationen är skriven med skrivmaskin på transparant papper, som blivit lite av en favorit att använda:


Allt som jag var imponerad av fotade jag, så det blev en hel del: Eftersom resan innehöll mycket glitter och glamour, använde jag mycket glitter och bling i albumet. Med en fuse tool eller symaskin kan man sy igen fickan med bling. Jag gillar när man kan se igenom fickorna så här: 


Jag har passat på att använda stickers från planner-tillbehör. Det är väldigt prisvärt att köpa ett helt plannersblock med stickers som tex det runda stickers-hjärtat här:


Sen tyckte jag det var viktigt att dokumentera själva programmet på konferensresan också, så den fick en egen plats:


och även en karta av Cannes hamnade i slutet av albumet:


och lite sightseeing-tur fick vi också - här den berömda trappan som alla filmstjärnor går i (självklart blir det stjärn-dekorationer då!):Jag brukar sällan klä upp mig på det här sättet, så det ville jag förstås också dokumentera (visst är man lite dålig på att fota sig själv?) Som tur var gick fotografer runt på området och fotade oss och ville man ha en bild så fick man den direkt till sin email genom att blippa med en liten tag hos fotografen (high tech!). 


Ibland blir det så rätt i färgerna med fotona och PL-korten, jag är nöjd med hur lätt det gick att matcha. Tallriken hade ju EXAKT samma färg som PL-kortet (!):


Min varma rekommendation att varva PL med ett PL-minialbum ibland, det är så kul och går så fort!
Om ett foto blir över, kan man sätta in det helt själv med en cardstock klistrad bakom för att göra det stabilt och sen stansa hålen. 

Tack för titten och kolla gärna : gunilla_pysslar på instagram.

DT-GunillaIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar