søndag 24. november 2019

Förberedelser för December DocumentedGod Morgon!
Det är bara en vecka kvar till 1 december som också är första Advent. Jag har börjat förbereda mej för mitt årliga julprojekt, min "julbok". Jag gör dem lite olika från år till år, numera oftast dag för dag men inte alltid. Så jag kallar min bok December Documented. 

I år har jag kostat på mej en speciellt album, som är 6x8" med lite bredare rygg än de vanliga albumen i den storleken. Det är första gången jag har ett sånt album, det ska bli spännande! Men formatet, 6x8", har jag verkligen fastnat för - det har jag haft i flera år i rad nu!

Så här ser albumet ut, det kommer från Simple Stories julserie 'Country Christmas'. 


Foto ovan från Simple Stories hemsida. Nedan försöker jag visa hur ryggen ser ut.
Albumet innehåller några plastfickor och några sidor av papper i olika storlekar/former. Jag började med att göra en första sida.
Eftersom det är relativt små sidor tittade jag bland spillbitarna i min jullåda och kompletterade med dekorationer av olika slag. Ramen är av chipboard, det röda med guldstjärnor är washitejp. Siffrorna är riktigt gamla stickers jag hittat när jag städat i mitt scraprum...


På baksidan gör jag plats för foton, kanten med några remsor av spillbitar sitter med en smal tejp så det går att sticka in nåt under den. 

Nästa sida är en ficka med smårutor; perfekt för de mindre spillbitarna. Jag hade lite papper kvar av det röda pappret och matchade med hjälp av det:

Baksidan är dels baksidor av paprena, dels några nya spillbitar för att matcha. Svarta stickers från Panduro, svart washitejp som jag rivit för att få en tuffare look. 


Sen gjorde jag en stor sida som shaker pocket; jag hittade en hemmagjord overlay i mina gömmor och använde dubbelhäftande tejp för att få mina paljetter att stanna kvar. Den syntes mer än jag önskade så jag använde washitejp på utsidan av plastfickan för att dölja den. Det gjorde att jag också kunde matcha lite grand!

Andra sidan:

Jag hann också med att göra en större sida med invik som ska sitta längre fram i min pärm:


Det är en större spillbit som jag vek. Den sprack i vikningen på utsidan så jag satte en bit washitejp över.... En matchande spillbit och en stickers dekorerar utsidan så länge. Jag förstärkte hålen med en bit av en brandingstrip och stansade ut ringarna med en stans jag verkligen älskar. Den kommer från We R Memory keepers - bild från deras hemsida, Jag kan verkligen rekommendera den om du gillar att göra egna album/albumsidor
eller vill ha en sk. hole reinforcer till tags.

Uppslaget dekorerade jag inte, tänker mej plats för foton.


Baksidan blir nog också foton, gissar jag så här i förväg... :-)

Tja, det är så långt jag kommit; nästa gång hoppas jag kunna visa mer - eller till och med nån färdig sida. Vi får se... Vi har mycket julinspiration på gång i December månad.

Men innan dess; du har fortfarande tid på dej att vara med i vår tävling!
Det är ett titelkort du ska göra och du kan vinna härliga priser (utlottas) så passa på!!!!
Du hittar mer information HÄR. Hitta inspiration och gör ett titelkort - det tar ju inte så lång stund!

Önskar dej en härlig söndag! Ha det så gott tills vi ses igen,

Hälsningar Kada

2 kommentarer:

 1. brandingstrip.... vad är det för något o vart hittar man sådant??

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Mammamu!
   Jag har inget bra ord på svenska, därför använde jag det engelska ordet. Brandingstrip är remsan man oftast skär bort från sina papper, den där tillverkaren har sin logga, skriver vad pappret heter osv. Numera är det ofta mönster eller text på baksidan som man kan använda. När jag gör hål för ringar/ringpärm förstärker jag hålen för att de ska hålla bättre. Hälsningar Kada

   Slett