mandag 16. mai 2016

Hybrid Project life


Noen scrapper kun medvanlig med papir, klipp og lim eller bare digitalt på PC med photoshop eller lignende, eller bruker PL-appen.
Men det er også vi som ligger midt i mellom dette, som kalles hybrid scrappere. Eller det vil si det er jo egentlig en skala med vanlig fysisk på ene siden og digitalt på andre siden. For å være hybrid må det være BÅDE digitale og fysiske elementer, og men det kan være mest fysisk eller mest digitalt :)

Jeg lager enten 50/50 eller mest digitalt. Men selv om all pynt er digitalt, så vil det fortsatt kalles hybrid siden jeg printer ut på fotopapir og setter i vanlige lommer. Rene digitale sider kan beholdes på PCen, printes som 12x12 sider eller settes sammen til en fotobok.

Digital pynt kan man lage selv, kjøpe i nettbutikker (Favoritten min er The Lilypad) eller finne gratis clipart på internett.
Jeg som har så stygg håndskrift også, syns det er veldig greit å gjøre journaling digitalt :p Fordelen med å lage selv også er at man skrive på norsk og feks tilpasse norske helligdager.
Jeg bruker mest Photoshop til å skrive på bilder og lage egne kort. Men før jeg fikk det, brukte jeg mye PicMonkey som er en gratis redigeringsside på nettet med masse fine fonter og digitale elementer. Ulempen med det er at man ikke får en redigeringsfil, hvis man vil gjøre noe mer med det senere eller bruke samme stil på noe annet.
Jeg skriver også litt pynt og kort ut på kartong, og kutter det med Silhouette Cameo-maskinen min. I tillegg har jeg også en del puncher som jeg bruker.

Jeg følger flere utenlandske bloggere som gjør blant annet hybrid PL, og her kan dere se noen av mine favoritter:

Green Fingerprint
Baylee Grey
Paisley Press
One little Bird

Her kan dere se to sider som er hybrid, men mest over på det digitale:


Denne siden er laget med bilder fra julaften for noen år siden. Kortet som heter "Enjoy yourself" tror jeg er et gratiskort jeg fant på nettet (hvis jeg ikke husker helt feil), "you" er fra Midnight Edition fra Becky Higgins. Dette kortet er egentlig gult, men det er en av fordelene med hybrid/digital, da kan man bare farge det slik at det passer med resten av siden.
Kortet nede til høyre har jeg laget i Phtotoshop, og den blå skriften er samme fargen som på det blå kortet. Etter at jeg hadde printet ut siden festet jeg på en washi-tape i samme farge.Dene siden har jeg laget i Photoshop. Både skriften og oppdelingen. Til slutt byttet jeg ut en av de små bildene med et kort fra et baby-kit jeg har.
For meg passer hybrid perfekt, siden jeg har Photoshop og fotoprinter hjemme :)


2 kommentarer:

 1. Flotte sider. Kunne ønske meg at du også viste litt hvordan du gjør det når du sier at du har gjort det i photoshop.. Ikke alle som er like beleven der;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :)
   Kanskje det kan bli et steg-for-steg-innlegg om det en annen gang :) Det blir litt mye å ha i et innlegg som egentlig handler litt om noe annet.

   Slett