mandag 30. mai 2016

Mopedtur i Thailand

Idag tänkte jag visa ett uppslag jag gjort från vår resa till Thailand förra året. Då hyrde vi moppe och besökte den närliggande ön Koh Kho Khao. En dag fylld med upplevelser. Jag ville att mitt uppslag skulle rymma både många foton och mycket text. Det var fina vyer som jag vill minnas liksom detaljer och saker vi sett och upplevt. Jag ville också dokumentera namn på platser och vad vi gjort, så det krävdes att mycket journaling rymdes. Helst ville jag ju också ha ett så stilrent uppslag som möjligt.
Så här har jag löst utmaningen med många foton och mycket text.


Jag har på mina 2 sidor fått med 16 foton. De vackra vyerna eller där jag vill komma ihåg känslan har jag valt foton i större format. Där jag vill minnas vad vi sett mer för dokumentationens skull har jag valt foton i mindre format.
Jag har valt att göra egna PL-kort. Papperna kommer från Maja Designs serie ”Vintage Spring Basic” och ”Enjoying Outdoors” och jag har valt papper som matchade färgen i fotografierna.Som dekoration har jag bara valt några enamal dots och några stämplar på temat resor.
Min journaling har jag gjort med min Silhouette Cameo och PixScan-mattan. Jag är så missnöjd med min egen handstil och med Cameon kan jag få ett stilrent uppslag med samma text på hela mitt uppslag. Fördelen med att låta Cameon göra jobbet är också att jag kan justera allt innan jag skriver ut. Får jag inte med allt text jag tänkt så kan jag enkelt göra den mindre så att allt ryms.

Så här använder jag PixScan-mattan
När jag valt ut Pl-kort så fäster jag dem på min PicScan-matta, lägger dit eventuella fotografier som skall vara med och tar ett foto på allt med min mobil.


Fotot importerar jag sedan i programmet till min Silhouette. Där skriver jag min text och justerar så allt ser bra ut i förhållande till fotografierna. Viktigt att välja en sk. ”single linje font”.
Jag väljer sedan att skriva ut min text och tack vara PicScan-mattan hamnar texten precis där jag vill ha den.


Jag monterar sedan mina foton och dekorationer och allt är klart. 


På You Tube finns flera filmer hur du använder din PixScan-matta. Både för att skriva och för att skära ut motiv från mönstrade papper. Sök bara på PixScan.
Hoppas ni fick lite inspiration hur ni kan göra uppslag med många foton och mycket text. Och hur ni kan använda er Cameo när ni gör PL.
Tack för ni läste mitt inlägg. Lämna gärna en kommentar om vad ni tyckte.
Pysselhälsningar från Sverige.


2 kommentarer:

 1. Hej! Det låter jätte-enkelt, men jag har aldrig hört talas om Pix-Scan mattan trots att jag har en Cameo. Men det får utredas för det blev väldans snyggt. Tills vidare spar jag ditt inlägg bland "idéer".
  Är det din egen handstil du har scannat in?

  SvarSlett
  Svar
  1. Då måste du skaffa dig en matta. :-)
   Texten jag använt är ett typsnitt som finns i Silhouette-shoppen. En sk. Single line font för att det skall bli så tunt som möjligt. Just det här typsnittet heter Aunt Jana.

   Slett