torsdag 30. mars 2017

Processen att bygga upp en sida från ett kit i naturfärger

Vi var några i DT-teamet som bytte julklappar med varandra och jag fick ett sånt fint kit av en hemlig tomte som jag sparat tills nu:


Jag tänkte visa min process hur jag tänker och gör när jag skapar en PL-sida från ett kit. 

Steg 1: Hitta en vecka med foton som matchar i färg. 
Eftersom det var mycket naturfärger i detta kit, så tyckte jag att
fotona från förra årets marsvecka nr 10 skulle passa bra i färgerna:


Hundarna har ju exakt samma färg som kitet (hi,hi). Det enda som "förstörde" färgskalan var min mans knall-blå tröja som han ofta har på sig, ibland lägger jag till blått pynt för att plocka upp en färg som "sticker ut" men nu struntade jag i det. 

Steg 2: Planera vilka kort
Sen planerade jag upp genom att testa och lägga ut fotona och PL-korten.
Här har jag lagt till ett utklippt vykort med videung för mars månad som jag hittade när vi rensade skräp. Eftersom vykortet väcker minnen ville jag behålla det, PL-album är ju ändå något som väcker minnen. 


Steg 3 : journaling
Ofta skriver jag direkt på PL-korten på min gamla skrivmaskin. 
Jag svarade på den här veckans frågor från 365-questions (se länk):


samt skrev vad vi gjort dag för dag:Steg 4:  Sätt in provisoriskt i fickorna

Så här såg sida 1 (Vänstersidan) ut till en början, det kändes färglöst, och jag skulle vilja få ner övre högra PL-kortet ett steg så att "korkmönstrade"-ramen skulle synas bättre. 


Sida 2 (högersidan) var absolut inte klar, jag ville fylla på med mer journaling om vår renovering i sommarstugan och ta bort hundfotot för att byta ut mot någon dekoration.


Steg 5: Dekorera

Vänstersidan: 

Titelkortet dekorerade jag med veckonummer 10 och datum.  Sen avslutade jag med lite bling som gick i guld.

Journaling-kortet nedan handlar om hundar, och jag har skrivit på transparant papper och satt på ett vitt PL-kort, som jag stämplat en stor tass på innan. Detta journalkort ville jag behålla som det var.

Här nedan hade jag en utmaning. Jag hade ett större PL-kort som jag ville halvera, och behålla den korkmönstrade ramen. 


Och jag löste det så här. Jag klippte sönder PL-kortet och för att dölja skarven så satte jag ditt "bling" och titeln "MÅN" så blev 6X4 kortet istället 4X3 kort :


Sen tyckte jag videungskortet tog över för mycket och saknade ram, så då satte jag dit en overlay. För att upprepa trä-dekorationerna (och träfärgen) så satte jag dit de här tuffa glasögonen (som jag dekorerade med en "bling"): 


Högersidan:
Istället för hundfotot satte jag dit den fina trä-ugglan.


Sen ville jag samla ihop våra stugan-bilder från helgen, och skrev om renoveringen på det här roliga PL-kortet som passande nog hade en tumstock (linjal) överst. 


Vi tog rätt på lite trädstockar i stugan också, och det passade bra med det här trämönstrade PL-kortet. Men jag ville markera upp fotot så att det inte "försvann" i trämönstret, så jag satte ett transparant papper bakom och förstärkte med bling.


Sen fick jag några foton över och satte fast en tag i vardera fotot: 


...och om man drar upp dessa 2 tags så ser man dessa foton. Ska man ha tags så här så ska det helst ligga i en vänstersida i albumet så att man kan stoppa ner tagsen eller högst upp, om det är en högersida (som här). Sen tyckte jag det saknades lite korkmönstrat papper och hittade spillbitar, och gjorde då en liten vimpel. Det spelar ingen roll att det är en liten pytte-bit, det stärker ändå upp kork-mönstret på sidan.Steg 6: Klar med båda sidorna, dags att vara NÖJD ! 

Vänstersidan: 

Högersidan: 


Slutligen en kommentar: Om jag inte hade lagt in text på min mans blåa tröja hade jag tonat ner den blå färgen genom att lägga på ett transparant papper med text - alternativt lagt in blå dekorationer på andra ställen. Men nu lät jag fotot få sticka ut  och bli som en fokusbild, som symboliserar hur trötta vi var efter renoveringen. 

Tack för titten! 
DT-GunillaIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar