torsdag 26. oktober 2017

Enkel sida med mycket text+foton

Hej DT-Gunilla här!
När hela design-gänget från PLiNorge träffades i Norge för en månad sen flödade kreativiteten och vi inspirerades verkligen av varandra. Alla har vi olika stilar och det är så fantastiskt kul att få ta del av! 

Du kanske också scrappar med andra eller går på träffar om du har den möjligheten, för att få lite inspiration! Annars hoppas jag att vi i teamet kan inspirera dig? 

Eftersom jag åkte tåg till vår träff, så kunde jag inte ha med mig så mycket saker, och faktum är att det är skönt att slippa ha för mycket att välja på. 

Innan jag åkte hade jag satt in mina foton i plastfickor innan och tagit en bunt PL-kort som gick i ungefär samma färger. Det förenklade min process.

Slutresultatet blev det här uppslaget där jag hållit mig till en skala i vitt, gult och grönt med stänk av röd/rosa.


Om vi börjar med vänstersidan:

Så har jag behållit ljusa PL-kort och låtit korten med stjärnor upprepas. På titelkortet har jag skrivit in datumen och klistrat på veckonumret på en svart stjärna som jag fått av Elisabeth i designteamet.  

Marit hade med sig skrivmaskin och den lånade jag flitigt för att göra min ganska omfattande journaling. Annars hade jag sparsamt med pynt. Jag använde lite stickers och satte dit två röda bling-blommor som blivit över -  för att upprepa lite röda detaljer.


Jag upprepade även gröna små detaljer på fotona. Eftersom jag hade text från början på vissa foton, så behövdes inte så mycket mer textinformation.


Högersidan, innehöll mest  foton med blommor, och de var så dekorativa i sig, så det behövdes inte så mycket mer: 


Så jag var sparsam med dekorationerna på blomfotona, som syns, och lade bara till lite gamla, överblivna dekorationer som nu äntligen fick komma fram:


Jag har egentligen ingen anknytning till husvagnen och bilen, men passerade dem under min hundpromenad. Eftersom bilen och husvagnen verkligen fångade min uppmärksamhet ville jag fota detta - fantastisk färg! Jag fotar gärna sånt som får mig att stanna till - en form av mindfulness, som är avstressande.

Kul att sätta en extra dimension på ett PL-kort, med en enkel fasthäftad "SMILE"-overlay.


Och en enkel label med text, som påminner mig om när vi till slut bestämde oss för att hugga ner en stor gammal tuja. Där fick ytterligare en röd överbliven bling-blomma komma med (som upprepning från vänstersidan).

Den 22 maj skrev jag ner 8 ord som sammanfattade helgen, jag minns inte varför jag skrivit ner dem, men hade som tur var sparat anteckningarna. Jag klippte ut orden och satte fast så här och låter dessa ord var en beskrivning av helgen i korthet. 


En journaling behöver inte vara så mycket mer än så här. 
Jämför med vänstersidan som visar måndag-fredag och som innehåller mycket mer text.

Tack för titten!
DT-Gunilla








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar