søndag 13. oktober 2024

En höstvecka i vardagen

Hej!
DT-Helena här!
Jag tycker det är mysigt att sitta och bläddra i gamla album, och idag har jag fastnad vid ett uppslag från hösten 2018 som jag gärna vill visa. Uppslaget är skapat i andan av "komma ikapp" så det är väldigt simpelt och sparsamt dekorerat. Men jag gillar färgerna och hur de ändå knyter ihop uppslaget i all sin enkelhet.

Det är inga storslagna äventyr som dokumenterats denna höstvecka, men jag älskar att se tillbaka på de små stunderna i vår vardag.
Det som tog längst tid på det här uppslaget var nog veckokortet. Jag hade i förväg printat och klippt ut mallar på alla siffrorna 0-9, och för att skapa veckonumret ritade jag av 4 och 7 på ett mönsterpapper och skar ut.

De flesta PL-kort som jag använt på uppslaget kommer från digitala kit. Fördelen med digitala kort är att man enkelt kan ändra färg på dem i Photoshop så att de matchar både fotona och varandra.
På ett av 3x4-korten har jag dokumenterat en av barnens teckningar, det är ett perfekt sätt att föreviga sådant som de skapat.


Jag har inte använt mycket dekorationer på uppslaget. Här två puffy stickers från Citrus Twist.


Och här en enkel die cut som jag hittade i mina gömmor.



Så här ser uppslaget ut i sin helhet. Trots ganska färglösa foton så livar de klara färgerna i PL-korten upp intrycket.

Det bästa med ruggiga höstdagar är att det är extra mysigt att ta en kopp te, sätta sig under en filt och plocka fram ett gammalt album att bläddra i. Vad kan du hitta för uppslag i dina gamla album som inspirerar dig?

Önskar dig en fortsatt fin oktoberdag!
/DT-Helena 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar