tirsdag 8. november 2016

Oppbevaring og organisering - Monica


I dag er turen komt til meg, med å skrive om noe som eg elsker å lese/se på.. Men kjenner det er noe skrekkblanda over at eg selv skal skrive om temaet... Nemlig oppbevaring og organisering...Bare så det er sagt, det blir bilderas i dag...

Her er det eg sitter når eg driver med denne fantastiske hobbyen vår! (når eg da ikkje okkuperer spisebordet i stua)
Heilt til venstre i bilde har eg bokser til penner, linja, tapetkniv, pensler osv i. Rett fremfor meg på øverste hylle i bilde så er halve hylla rot og resten plastbokser til metallpynt, knapper og brads.
På bildelistene under er det sprayer, embossingpulver, maling, Micapulver, Stickles, alkoblekk, stempelputer, "klin & klæsj", inkagold osv.

På høyre sider henger det stenger fra Ikea til oppbevaring av puncher, egen korg til distress ink flasker. Under og vedsiden av denne korga, henger en haug med s-kroker fylt med perler, dotter, brads, alfabet osv.Eg bruker mye perler og dotter, så poser/pakker med perler/dotter som eg har begynt på ligger i ei trekorg kjøpt på Kremmerhuset for flere år siden.

Etter en del år som scrapper blir det en del restepapir, tidligere så blei dette samla i en stor boks. Når eg da skulle begynne på et nytt prosjekt, så var veien kort til å finne et nytt ark og restehaugen vokste... Det var heilt til eg fikk den geniale ideen at å sortere resteark etter farge i ziplock poser ville være en metode å prøve. Veldig fornøyd med den løsningen! Da har eg en pose til hver farge av kartong og mønsterark. Bilde viser en pose med blåtoner i kartong, en i blåtoner i mønsterark, en i rødtoner i kartong og en pose med mønsterark i temaet jul.Stempler har eg valgt å ha i kvite cd/dvd bokser fra Ikea. Utenpå boksen så skriver eg hvilke typer stempler som er i boksen. Boksene som ikkje er merket med navn, inneholder det samme som boksen som står over.

I starten når eg starta med sortering av stempler, var eg så sikker på at det var veldig lurt å stemple hvert motiv og laminere og feste stemplet på baksiden. Men hjelpe meg for en jobb... Eg har altfor mange stempel til at eg orker å ta heile den jobben. Ser og at eg burde skrevet navn på stempel og produsent på arket... Så det er mange stempler eg ikkje husker hvor dei kommer fra...Løsningen eg har valgt no, blir at dei blir sortert i rette boksen men i originalemballasjen sin.

Fersking i å lage PL-sider, men jammen har eg no klart å handla noen kit og... Første kitene ble kjøpt sommeren 2015, men blitt fint liggene i original eskene sine. Det funger enda fint for meg, da har eg oversikt over navn på kit.Eg har kjøpt deler av kit fra kjøpe/selge sider på FB, dei ligger i plastkassen oppbevart i ziplock poser. I tillegg er det noen esker med småkort kjøpt via butikk.


Eg tar mange bilder, men har vært skikkelig dårlig å printe ut selv eller fremkalle. Men har innsett at skal eg lage PL-sider, så må eg ha ett visst lager med bilder tilgjengelig. No skal eg prøve å fremkalle med jevne mellomrom slik at eg har bilder liggende tilgjengelig i denne kassen.Embossingfoldere har eg samla i en boks fra Europris. Enkel og bla i for å finne den rette.


Stensiler har eg samla i en stor ziplockpose. Dei store stensilene i 12 x 12 henger på egen krok.

Dies samlinga mi har eg i to ulike oppbevaringer. To artbin bokser med magnetplater og 4 Nellie Snellen permer. Eg har valgt å sortere diesene mine etter tema både på magnetplatene i artbin og permene. Har enda ikkje landa på hvordan eg skal gjøre det merking/oversikt over dies. Det er etter hvert blitt så mange at eg har problemer med å huske hvilket merke det er.

 Thinlits fra Tim Holtz har eg valgt å ha i dei plastkonvoluttene dei er i, så disse ligger sammen med embossingfolderne.


Washitape har eg i to plastbokser.

 Håper at eg kan ha gitt deg noen ideer som kan hjelpe til oppbevaring av "gullet" vårt :-)

Klem DT Monica


4 kommentarer:

  1. Så lurt med sorteringa av restepapir :) Her ligg alt i ei skuff.. Trur eg må til å sortere litt :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Eg er veldig fornøyd med den løsninga, så du må prøve. Blir lettere å få brukt litt av haugen. Tenkte eg skulle prøve å lage en del pl-kort av restene, så blir den enda mindre.

      Slett