fredag 26. juni 2015

PLiN intervjuet Becky Higgins ❤︎

Project Life i Norge, med meg (Linola) som representant, var så heldig å få snakke litt med Becky Higgins på tomannshånd mellom de to siste kursene hennes da hun var i Norge. På forhånd var det tenkt ut noen spørsmål, som vi gjerne ønsket svar på.

Bildet er fra © 2015 Becky Higgins LLC
Classroom
Før intervjuet ønsker jeg å fortelle litt om det som skjedde på det første kurset. Dette kurset var veldig kjekt, og selv om hun snakket i ca 90 minutter, så var det ikke ett kjedelig øyeblikk. Hun er en utrolig god forteller, så man blir ikke sittende å se på klokken å håpe at det snart er ferdig.

Hun fortalte blant annet om hvordan hun oppdaget scrapbooking, nesten før det var noe som het det, og om tilfeldighetene som gjorde det til at dette ble hennes yrkeskarriere. I en kirke, som barnevakt, kom hun i snakke med moren til Liza Bearnson; grunnleggeren av bladet "Creating Keepsakes". Og før Becky egentlig fikk tenkt over saken noe særlig, hadde hun en avtale om å skrive en artikkel til bladet. Snøballen begynte å rulle raskt, og plutselig var hun fast ansatt, hadde skrevet flere bøker og yrkeskarrieren satt.

Bildet er fra Ebay.com
Hun fortalte mye om sitt forhold til bilder; om faren som tok mange bilder og fremkalte de selv hjemme. Noe Becky selv var med på sammen med faren, og senere alene som voksen. Underveis på kurset ble Beckys historier knyttet opp mot bilder fra hennes liv. Enten selve bildene hun snakket om, eller bilder av bildeveggene hjemme. Og bildevegger har hun mange av! På badet har hun en stor vegg med bilder som viser de ulike månedene i året, på kjøkkenet henger det store bilder av alle barna hennes og på stuen er det rammer med bilder nesten overalt. Bildene, for henne, forteller noe om hvor vi kommer fra, om forfedrene våre - mange eller få genereasjoner tilbake.

Bildet er fra © 2015 Becky Higgins LLC
Siden Becky var ung, har hun drevet med scrapbooking. Få bilder per side med masse pynt. Etterhvert oppdaget hun at haugen med bilder bare vokste og vokste, og tiden til å få bildene i albumene ble mindre og mindre. Og dette var grunnen til at hun ettervert utviklet det som i dag heter Project Life. Der bildene kommer tilbake i fokus, tiden som brukes kuttes drastisk og minnene bevares. Eller som Becky sier det: "Cultivate a good life and record it!" ... det er virkelig ett godt mål for livet!

Bildet er fra © 2015 Becky Higgins LLC
Becky pratet også en del om Project Life-appen, som per i dag kun er til Apple-produkter, da Android er mye mer omfattende å få laget til. Det vil komme app til Android-telefoner også, men dette krever mye mer programmering da de ulike Androidtelefonen krever ulike programmer.

Intervju
Med litt skrekkblandet fryd sitter jeg da alene med Becky, og skal intervjue henne på hennes morsmål - ikke mitt, og lurer på om spørsmålene er gode nok ... Vel det er det nå opp til dere å bedømme, her er i alle fall både spørsmålene og svarene jeg fikk fra Becky.

Av alle de ulike kitene som har kommet, hvilket er din favoritt?
Hmmm ... dette blir som å velge et favorittbarn, alle er jo favoritter på hver sin måte. Men siden jeg må velge ett, må det nesten bli Midnight Edition - det kitet passer til alt.

Bildet er fra © 2015 Becky Higgins LLC
Brunosten er noe mange nordmenn forbinder med Norge, hva er din erfaring med denne osten?
Brunost, det var faktisk ikke SÅ ille, blir litt som med Vegimate i Australia, man venner seg til smaken. Jeg tipset henne om at hun må ha syltetøy oppå, da ble smaken enda bedre.

Bildet er fra tine.no
Vi som har fulgt med på din ferd gjennom Europa, har sett familens dille på snop. Og vi her i Norge mener at vi har bedre snop enn Sverige. Hva mener du?
Det er uavgjort! I Sverige har de små pistasjekaker med sjokoladetrekk (fra Danmark må vi bare påpeke) som hele familien likte veldig godt. Her i Norge var det en pose med noe de fikk fra en kursdeltaker, som viste seg å være en pose Smash. Hele familien hadde elsket denne posen.

Bildet er fra nidar.no
Hva motiverer deg til det du holder på med?
SPEED (tempo)! Det at det går så rarasktkst å lage albumsidene, å få bevart minnene til er veldig motiverende. Mottoet er "Quick Simple Done!" Scrappingen skal ta mindre tid slik at en har mer tid til å leve!

Hva MÅ du ha på sidene dine, når vi ikke tar med de du lager i appen?
Ingenting, hurtigheten i å lage sidene er lykke.

Bildet er fra google.no
Kommer du til å gå tilbake til å lage tradisjonelle LOer når du får bedre tid (barna større)?
NEI, det kom ikke til å bli laget flere LOer. Hun var glad i de sidene hun hadde laget, men det var ett tilbakelagt kapittel, Hun brukte mer eller mindre bare appen nå. Hun så dette som en evolusjon, så hva ble det neste? Hun kom iallefall ikke til å gå tilbake til LO'er eller papir PL, da hun mente at det ville være som å gå bakover i evolusjonen.

Bildet er fra Creating Keepsakes.
Vil det komme ett kit med klare blå kule kort?
Scrappere hadde lett for å låse seg fast i ting, så istedefor å se at man manglet ett slikt type kit, måtte man se det store bildet! Hva er vil de om 100 år se i albumene? Pynten og kortene, eller bildene? Da er det klart at man vil elske bildene... ikke pynten, derfor: gjør det enkelt!

Bruker du håndskrift eller printer ut tekst?
Hun brukte en del håndskrift tidligere, men har gått mer og mer over til data. Da får hun mer tekst på kortene.  Dessuten bruker hun stort sett bare appen, men hun har også veldig mye håndskrevet så hun hadde "tatt vare på" håndskriften sin for generasjonene etter henne. Hun hadde også merket etter som hun ble eldre, at hun lettere får krampe i armen når hun skriver mye, så det var lettere å velge andre løsninger.

Bildet er fra © 2015 Becky Higgins LLC
Hva MÅ du alltid ha med deg når du er på tur?
Kun appen! Jeg tar kun bilder med min iPhone, så jeg lager sidene mens jeg er på tur. Da er det bare å sende bestilling til utskrift når jeg kommer hjem igjen. Noen dager etterpå er sidene i postkassen, og jeg kan sette de rett inn i albumene.

Bildet er fra © 2015 Becky Higgins LLC
Vil det komme ett skandinavisk kit?
Nei, iallefall ikke nå. Markedet er ikke stort nok da de trykker opp tusenvis av samme kit når de først lager et. Derimot vil det komme et spansk kit snart, da det er et stort marked. Mulig også et europeisk kit kunne komme, da det gir et mye større marked enn bare skandinavia.

Bildet er fra goggle.no
Ellers kunne Becky fortelle at de har hatt det veldig bra her i Norge. Og at det minnet henne om hennes om der hun vokste opp i Maryland, med alt den grønne naturen. Ungene har også elsket Norge, og hadde lastet ned apper for å lære seg norsk.

Lyst på signert kort?
Fikk du ikke sikret deg en autograf fra Becky? Vi har fire signerte kort vi vil dele ut til noen som vil ha ...


Hva må du gjøre for at vi skal sende deg ett?

Fortell oss hva du skal bruke det til... Scrappe det? Lage alter? Fortell oss, og vi finner 4 heldige som får ett vær :D

Linola

11 kommentarer:

 1. Flott artikkel! :)
  Hadde eg vunnet et kort, skulle eg ha rammet det inn på scrapperommet mitt, eller laga en pl side med det :) :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Gratulerer, du har vunnet! :)
   Send epost til projectlifeinorge@outlook.com med din adresse :)

   Slett
 2. kor koselig lesing lell --- eg hadde så lyst på kurs med henne -- men tiden vart feil for ein bonde på vestlandet - desverre

  så det hadde jo vært så koselig om eg vant -- eg ville laget ein LO som eg kunne ha i års albummen min

  smil monika

  SvarSlett
  Svar
  1. Gratulerer, du har vunnet! :)
   Send epost til projectlifeinorge@outlook.com med din adresse :)

   Slett
 3. Super artikel. Har ævred mig gul og grøn over at Becky ikke kom forbi Danmark. Måske næste gang. Hvis jeg vandt et signeret kort fra Becky, så vil det få er 1. Plads i mit scrapværelse og måske en dag blive en del af mit første PL album.

  SvarSlett
 4. Supert å lese, Linda! :D Veldig gøy å høre både fra henne og om hvordan dere har hatt det på kurs.
  Hvis jeg hadde vunnet et slikt kort, hadde jeg nok enten rammet det inn jeg også, eller kanskje hatt det som en introduksjon i mitt eget PL-album om meg selv om hobbyen min ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Gratulerer, du har vunnet! :)
   Send epost til projectlifeinorge@outlook.com med din adresse :)

   Slett
 5. hei hei..
  Var på dette kurset jeg,den dama er bare STOR! Utrolig kjekt å få ting i system, godt at det er noen som har funnet ut ting før meg. Da ere bare å ta litt mere bilder enn hva en tidligere har gjort å så få ordnet det i album, mye morsomere å se i enn på en liten mobil.
  Har et sånt kort jeg, men om det var jeg som hadde fått et slikt så var det vel bare å gi det videre til en som ønsket seg det høyest av alle. Var så heldig å få sittet å snakke med DAMA i mine minutter jeg. Var utrolig koselig, og en fantastisk inspirerende dame. Takk Linda for at du drar meg med rundt.

  SvarSlett
 6. Hadde veldig lyst å delta på kurset, men så var det å siste feriedagen hvor vi var bortreist :/
  Vil veldig gjerne ha et signert kort. Det skal få en egen fin insert i albumet mitt :)

  SvarSlett
 7. Dere er så heldige som har vært på kurs og fått intervju med henne!

  Om jeg hadde vunnet et signert kort, hadde jeg enten hatt det i et P-album der jeg forteller om lommescrapping, og hvem Becky Higgins er. Eller så ville jeg hatt det på oppslagstavla mi på scrapperommet slik hun alltid kunne hold et øye med hva jeg lager ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Gratulerer, du har vunnet! :)
   Send epost til projectlifeinorge@outlook.com med din adresse :)

   Slett