mandag 24. august 2015

Bildeserier


Jeg mistenker at mitt tips i dag, ikke er revolusjonerende - MEN det kan jo hende at det er noen som tenker "Ahhaa!" Og det er nettopp de sistenevnte jeg nå henvender meg til c")

Når jeg PLerer, er det meste ganske systematisk. Det som ikke er det derimot, er antall sider pr "event". Events, som jeg kaller de, er temaet/saken/hendelsen som det lages albumsider om. Mine events kan være alt fra en dobbelside om en overfylt kjøkkenbenk med oppvask, 14 dobbeltsider fra en ferie, to dobbeltsider om et svømmestevne .... osv. Albumene er kronologisk, med små hverdagsbilder sammen med de store øyeblikkene.

Noen events inneholder få bilder, der teksten er det som er viktig å få frem. Mens det andre ganger er mange bilder ... veldig mange bilder! Og nå kom vi endelig frem til hva dette innlegget skal omhandle; mange bilder - og da i serier.

Bassengmoro
Jeg synes det er moro å ta mange bilder av ting i bevegelse, og da som oftest min datter. Da vi var i Hellas for et par år siden, ble det tatt "en del" slike bildeserier.

 

I løpet av 14 dager på det tatt mange ulike hoppe-i-basseng-serier, og jeg ønsket å få dette frem i albumet. Ved å ha med slike striper, trengs det ikke nødvendigvis så mye tekst. Bildene forteller historien, og fungerer nesten som en liten filmsnutt.


Flodbølgen
  

En annen versjon er denne, da en svær tønne med vann ble tømt over folk som stod under bygningen. Disse bildene, i likhet med de ovenfor, er alle 3x4, som er satt sammen til ett 4x6 bilde før utskrift.


Disse seks bildene ble det ikke plass til på en og samme rad, men løste det ved å plassere noen på raden under. Igjen, bildene forteller historien så tekst er nesten unødig.

Panorama
Min iPhone tar veldig gode panoramabilder, og dette er noe jeg ønsker å få med i mine album. Da får jeg gode oversiktsbilder. Problemet er jo at disse bildene ikke passer inn i noen lommer ...

 

Her er panoramabildet blitt beskjært slik at det passer på 4x6 bildeutskrift. Og de hvite strekene indikerer skjærelinjen, slik at bildene blir 3x4.


Upåklagelig utsikt fra hotellrommet. Takket være en iPhone med panoramafunksjon, og denne måten å beskjære bildet på, kan jeg fortsatt nyte utsikten ❤︎

Til neste gang - ta vare på deg selv!

3 kommentarer:

 1. Liker slike tips, selv om jeg har gjort det samme selv før også så er det moro å se hvordan andre gjør det. Bruker du noe spesielt program for å få 2 bilder på 4x6?

  SvarSlett
 2. Hei! Så koselig du likte innlegget :-)
  Når jeg setter sammen bilder til utskrift bruker jeg programmet CollageIt pro. Samme program er brukt til bildet øverst i innlegget. Enkelt program med mange muligheter :-)

  SvarSlett
 3. Ååå, eg har så mykje eg skal testa ut når eg berre får tid... Sukk.. hehe ;-)
  Kjempe lure triks som eg tek med meg vidare :-) Tok ein del panoramabileter i sommar som må inn i pl lommer ser eg :-)
  Ha ein kreativ søndag!

  SvarSlett