mandag 3. oktober 2016

PL-sider med barnefigurer


Dt-Ellinor her som skal dele litt inspirasjon :)

Når jeg lager sider hvor vi feks har besøkt Dyreparken, Disneyworld, eller feks har hatt en temabursdag liker jeg å bruke fonter som er tilsvarende de bruker på filmplakatene og gjerne også clipart som jeg finner på nettet.
Det skal bare et kjapt google-søk før man kan finne all verdens figurer og fonter, og til privat bruk skal det ikke være noe problem å bruke dette heller.

Hvis man ikke vil gjøre det digitalt kan man også bruke feks klistremerker og klippe ut fra blader og lignende. Men fordelen med å bruke fonter på datamaskinen er jo at man kan skrive det du selv vil, og få figurene i den størrelsen man vil.

Hvis man søker på png-filer finner man ofte filer hvor bakgrunnen er fjernet så slipper man å gjøre dette selv, og det er litt flere muligheter på hvordan man kan bruke bildet. Man ser om bakgrunnen er fjernet ved at det er hvitt og grått rutemønster på bildet:


Dette blir da gjennomsiktig når du legger det oppå et annet bilde i feks Photoshop.


Her er en side fra Hakkebakkeskogen. Desverre er ikke Thorbjørn egner så veldig kjent i utlandet, så der måtte jeg bare lete litt etter en font som lignet på skriften på bøkene. Og jeg har da brukt en font som heter OldStyle. Men hvis du skal lage feks en Pokemon side, så er det ikke så vanskelig å finne en font som er helt lik.


Jeg har brukt også brukt noen digitale maler fra Paislee Press til å lage 3x4 kortene. Hun har så utrolig mye flott! Fordelen med å gjøre det digitalt er at da har jeg brukt OldStyle-fonten på overskriftene her også, og så får man en helhet på siden. Jeg pleier ikke å bruker mer enn 2 forskjellige fonter, men max 3 helst. Og da blanding mellom veldig stilrene og håndskrevne feks.


Her er Hakkebakkeskogen-siden sammen med Kardemommeby-siden jeg lagde til oktoberutfordringen. Jeg liker å ha en helhet på dobbelsidene siden man ser de sammen. Gutten min er bare 2 år enda, så det er bare disse to sidene, og etterhvert også en Kaptein Sabeltann-side (som var tema til bursdagen hans). Men jeg ser for meg at det blir mer sider med barnefigurer etterhvert!
LagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagre

1 kommentar:

  1. Så artig bruk av barnefigurar :) Takk for tipset, det skal eg ta med meg vidare :)

    SvarSlett