tirsdag 28. november 2017

2. Luke i Julkalender - December Daily

Hej DT-Gunilla här!

Jag skulle gärna vilja inspirera er andra till att prova "December Daily", det är så kul! Det finns inga regler utan det viktiga är att du gör ditt album precis som Du vill. Jag har fått mycket inspiration från "December Daily-grupper" på Facebook.

Jag tänkte visa er mitt mini-album från 2016. Här är de 10 första dagarna .


Tanken med December Daily är att dokumentera december och vad som händer under månaden. En del gör från 1-24 dec medan andra gör till den 25 eller den 31 dec. Sen innehållet: en del gör bara jul-tema genom hela månaden, men jag väljer att blanda med vardag, tradition, jul-förväntan mm.


Förra årets album för mig såg ut så här (6X4 tum):Första sidan har vi här, där jag har mixat silver och trä. 
Den vackra silverängeln har en kompis tillverkat, det kallas frivoliter.  Pyntet och pappret har jag köpt av  "Sirap-i-paris" (Sirapsboxen) och stämpeln är från "Malins stämplar".Jag bläddrar vidare till nästa sida, där jag talar om vad jag har för förväntan eller varför jag vill dokumentera December, det som kallas "The reason why" . Jag har skrivit på skrivmaskin på transparant papper .


Nästa bild är från den 1 dec, då jag ville fotografera juldekorationer 
på stan när jag var på väg till kundmötet. Enkel washitejp med jul-känsla och ett rött gem - enkel men fin dekoration. 


På denna sida (ovan) skriver jag också om en kvällsaktivitet som jag och 2 vänner gjorde i "Gamla stan" när vi skådade den "levande adventskalendern" . På nästa sida (se nedan) visar jag foton från luck-öppningen, en fin jultradition i Stockholm då de öppnar olika fönster varje kväll fram till julafton. 

Till vänster på fotot ovan ser ni även en bit av kartan från julkalendern, som jag klistrat in. 

Då vänder vi på bladet och vad hittar vi väl där.... jo 2:a december där jag visar vår kvällsmiddag hos en god vän som älskar att laga indisk fantastisk mat.

 
Jag hoppar över den 3:e december och går till den 4:e december där jag ville visa upp det som vår familj valt som "jul-pynt" hemma i huset. Jag hittade även ett gammalt brev som min son skrev i skolan (för 8 år sen) om vad som är hans finaste julpynt:

 (Jag är så glad att jag hittat det brevet från min son, för skulle jag ställa den frågan idag när han är 16 år, skulle han inte vilja svara ).

Nästa uppslag är från den 5 dec då vi hade julkorts-tillverkning på jobbet, en uppskattad tradition jag ordnar för arbetskompisarna varje år. Jag tar alltid fotografier av allas julkort och sätter upp i ett par collage (se nedan).
Så den 6:e dec (nedan) har jag inte dokumenterat ännu, men här är ett ypperligt tillfälle att skriva direkt på de sneda linjerna. När man gör December Daily behöver man inte känna sig tvungen att fota varje dag, utan man kanske bara vill skriva något eller visa upp en fin snögubbe-stickers. Den 7 dec kom det snö, och eftersom det känns så juligt så ville jag fota det och tog bilder när jag och en annan hundägare träffades utomhus för att dricka glögg och låta våra hundar leka i snön.  (Jag visade också upp chokladasken jag gömt i en låda hemma). Jag gillar att blanda upp med transparanta sidor emellan.


Den 8:e dec... har jag bara visat upp lite foton från jobbet och nybakta lussekatter. Ingen dokumentation alls (det behövdes inte tyckte jag). Sen den 9 dec har jag mixat småfoton från denna dagens händelser med lite dekorationer i plastfickorna (lommer) som jag stängt igen med fuse tool. Sparkarna på fotot har min kusin i Umeå lagt upp på facebook, och det påminner om de vintriga jular vi hade hos kusinerna som barn (vilket jag ska dokumentera till vänster på vita bladet). Ett foto visar också en liten julklapp jag fått av en norsk tjej i teamet (vi bytte med varandra).Den sista bilden för idag: 10 dec visar hur jag valt att gömma dokumentationen i ett vackert kuvert jag hittade i gömmorna. Jag har dokumenterat en vanlig december-lördag - vad vi gjorde just denna dag (renoverade lite).
Nu hoppas jag ni fick inspiration att prova på "December Daliy"? 


I vår adventskalender behöver du inte skapa något för att vinna ett pris, men du kan vinna om du lägger en kommentar under varje lucka under en vecka. På söndagen lottar vi ut ett fint pris till en av er som kommenterat våra luckor. Hoppas ni inspireras med våra luckor och lycka till med turen!

I vår adventskalender trenger du ikke lage noe for å kan vinne en premie, men du vinner ved å legge igjen en kommentar under hver luke i løpet av en uke. Søndagene trekker vi ut en av dere som har kommentert lukene våre. Håper dere koser dere med lukene våre og lykke til med vinnerlykken.Denne søndagen er dette premien til en av dere som har kommentert denne uken.


Premien kommer fra Papirdesign.

Papirdesign har siden 2007, lansert kolleksjoner med ark, stempel, chipboard og mye mer til hobbymarkedet. Og du finner produktene deres hos de fleste scrappe og hobbybutikker i Norge.
Du finner masse inspirasjon i bloggen til Papirdesign, der de også har utfordringer hver måned. 
For mere info om Papirdesign gå på hjemmesiden deres.


Tack för titten! //DT-Gunilla

15 kommentarer:

 1. Tack för all fin inspiration! Kanske 2017 blir det år jag äntligen tar mig i kragen och skapar ett album? 😊

  SvarSlett
 2. Så utrolig flott! :)
  Jeg gjorde det der en gang....men i mye mindre skala...var liksom en setning om dagen i egen bok....det er jo veldig gøy å ha til senere da :) Særlig kanskje når barna er små :)

  SvarSlett
 3. Utrolig flott DD! Jeg har planer om å prøve for første gang i år, og veit ikke helt hvordan jeg skal gripe det fatt, så dette er helt super inspirasjon 💕

  SvarSlett
 4. Superfint verkligen! Vilken inspirations kick ditt album ger! <3

  SvarSlett
 5. Kjempe fint. Det har jeg lyst til å prøve.

  SvarSlett
 6. Så utrolig flott! Dette fikk jeg veldig lyst til å prøve meg på også :D

  SvarSlett
 7. Var en fin ting å lage, da har du oversikt for seinere år 😊

  SvarSlett
 8. What a lovely idea. Love this. Hugz

  SvarSlett
 9. For en flott dagbok! Dette var virkelig en ide å ta med seg videre :) Takk for titten!

  SvarSlett
 10. Jättefint album , tack för inspirationen

  SvarSlett