søndag 11. august 2019

Akvarellpapper - min nya favorit till PL-kort


DT-Marit här. Ni som brukar läsa mina inlägg vet ju att jag gillar att göra egna PL-kort. Jag har genom åren testat många typer av papper och nu har jag hittat min nya favorit. Akvarellpapper.

Akvarellpapper är lagom tjocka som PL-kort, de funkar bra att skriva och stämpla på och är lätta att färga med Distress Ink pads.

Jag tänkte här visa er 3 sidor jag skapat med 200 g akvarellpapper. Alla PL-kort och dekorationer är gjorda av akvarellpapper, stämplar, dies och en och samma Distress Ink Pad - Iced Spruced.
Den färgen funkar till allt, sommar som vinter.
Av dessa enkla produkter kan man skapa så otroligt mycket olika saker och samtidigt få en enhetlighet över sidorna.

Så här blev min första sida.


Här har jag använt ”distressen” till lite olika saker. Dels så har jag använt stämpeldynan att stämpla en rubrik – Trogir. Efter att jag skrivit dit min journaling så färgade jag även in kanterna på kortet för att få lite mer kontur. När man använder akvarellpapper så är det väldigt lätt att få en snygg kant på färgen. Jag upplever att det glider lättare och blir kladdigt om man tex använder albumblad eller cardstock som jag ofta gjort innan.
Slutligen färgade jag in en bit akvarellpapper med distressen, stämplade på text, stansade ut med 1-tums punch och satte expoxybubbla och fick då färgmatchade dekorationer.


På mitt fillercard så har jag färgat in hela kortet med Distress Ink. Återigen är det väldigt lätt att få det snyggt tack vare akvarellpappret. Som dekoration har jag valt en die med embossing. Jag skar ut den och lät den sedan sitta kvar i dien medan jag färgade in den med samma distress. Jag tycker det är väldigt fint när dekorationen blir ton i ton.


På fotografierna har jag också satt små dekorationer. Färgat in akvarellpapper,
stämplat passande text och sedan klippt ut.Sidan två är skapad på liknande sätt. Här har jag använt Malins
stämplar som 
rubrik på korten där jag skrivit min text.


Allt är stämplat med Distress Ink Pad - Iced Spruced och liksom sida 1 så har jag färgat kanterna med den också. Dekoration med stämpel på fotot som innan.


På ett av de stora korten har jag använt mindre fotografier men då färgat in bakgrunden med Distress Ink. En chipbord i form av en fågel och en wood veener i trä målade jag med vit gesso och sedan lite crackle paint på.


På sista sidan så hade jag mycket fotografier så här blev det bara ett kort med text.


Längst upp till höger finns en bit washi tejp. Jag använder det för att visa att det finns något bakom. I detta fall ett till fotografi som ligger gömt i fickan och som jag inte vill visa.


Här har jag faktiskt fuskat och använt en annan färg på Distress Ink – Festive berries och stansat ut ett ord. Jag ville ha lite mer färg på sidan och tycket den passade bra till de röda fiskarna och blommorna på fotot.


Längst ner på sidan finns återigen en dekoration med stämpel.


Så för er som gillar att göra egna PL-kort så kan jag rekommendera akvarellpapper. De jag använt är köpta här, men finns säkert på fler ställen:


Det var allt för den hör gången. Lämna gärna en kommentar. Då är du med i vår tävling Summertime som varar till 31/8, så skynda dig! För varje kommentar du lämnar på våra inlägg i sommar så får du en lott och har chans att vinna pappersblocket Summertime från Maja design. Ni kan läsa mer om tävlingen här:
Summertime

Scraphälsningar från Sverige!

Följ mig på Instagram: marit_pysslar eller oss på Project Life i Norge på: projectlifeinorge.7 kommentarer:

 1. Hvor er det flot, har ikke lige tænkt man selv kun farve baggrunde med distress, så tusind tak for den ide 😊

  SvarSlett
 2. Kjempeflotte PL-sider :) Flotte detaljer med ordene inne på bildene og jeg likte veldig godt den fargen du har brukt...Ice Spruced....den var flott :)

  SvarSlett
 3. Det er rigtig flot. God ide. Det giver rigtig god mulighed for at bruge sine distress inks og holde den samme farvetone. Tusind tak for inspiration

  SvarSlett
 4. Lige et spørgsmål. Skriver du dine tekster på en skrivemaskine eller pc, hvis pc, hvilken font har du brugt?

  SvarSlett
 5. Jag skriver på skrivmaskin. Jag tejpar fast akvarellpapperet i den storlek jag vill ha på ett vanligt kopieringspapper. Tejpar med washitejp. Sedan matar jag bara in det i skrivmaskinen.
  Kul att du gillade mina sidor!
  Med vänlig hälsning, Marit

  SvarSlett
 6. Flotte kort og detaljer! Jeg har desværre mange PL-kort, som skal bruges, men god idé.

  SvarSlett
 7. Love the texture on that paper. Fab layout and photos Hugz

  SvarSlett