onsdag 26. februar 2020

Ljus sida med handgjord flip-up

Hej DT-Gunilla här,
Jag har fått flera frågor om hur man kan använda plast-fickor (lomme) som flip up, och tänkte berätta att ni kan göra egengjorda flip-ups. Då behövs ingen plastficka.

Den här sidan lyckades jag få ljus genom att dölja ett foto under en flipup.
Den här sidan är första veckan i augusti, när DT-Elisabeth bjöd in till att dokumentera känslor (feelings) varje dag.


Dag 1 var energisk, dag 2 var förvånad, dag 3 var kärleksfull och så vidare hela augusti.


Som ni ser har jag upprepat med pappersrutor som har siffror (1 aug, 2 aug...) och dessa kommer från ett överblivet kit av Ali Edwards som jag hittade i mina gömmor. Jag strävar efter att använda upp allt jag har. 


Jag har även upprepat svarta text- stickers med något litet ord som tex love, choose to shine för att få med något som bröt allt det vita och pastellfärgade.


Jag älskar upprepningar som ni kanske märkt, och har valt att dokumentera dagens känsla med versaler högst upp på journalingkorten, tex KÄRLEKSFULL. 

Titelkortet fick inte plats högst upp till vänster, där jag ofta brukar ha det så jag satte det för sig själv på annan plats och klistrade på små stickersbokstäver på en label KÄNSLOR:


Sen kommer då min egengjorda flip-up som jag lärt mig från Youtube-filmer (My Little journal eller Amy Gretchen). 

För att förstå att det ÄR en flip-up sätter jag alltid en liten "tag" på sidan, här AUGUST. 


På baksidan av denna har jag min dokumentation av dagen som handlade om känslan "deprimerande". Jag ville gärna gömma den storyn och tyckte det passade bra att ha den på baksidan så här:


Hur gör man då en flipup? Jag har lärt mig att tejpa (washi-tejp), så att det är en liten glipa mellan de 2 korten, se nedan:


Du stoppar sen ned det bakre kortet i själva plastfickan som nedan, och låter det andra kortet ligga utan plastficka. 


Tack för titten och prova själv med flip-up om du har för många foton eller vill dölja något hemligt foto eller en hemlig text.

DT-Gunilla


1 kommentar: