torsdag 2. februar 2017

Mina allra första papper

När jag började med scrapbooking 2010 köpte jag mängder med papper, av alla de slag.
Förra året när jag skaffade pappersställ till mitt pysselrum så gjorde jag en utrensning. Längst ner i högen hittade jag mina allra första papper jag köpt men aldrig använt. Mönstrade på ena sidan och enfärgade på andra. Bestämde mig för att behålla dessa och tänkte att de kunde vara användbara till PL.
När jag nu skulle göra mina uppslag från i somras så passade dessa papper perfekt. I dagens inlägg visar jag 2 uppslag jag gjort från ett besök i Krka Nationalpark i Kroatien i juli förra sommaren.
Så fantastiskt vackert och häftigt på alla sätt och utmaningen här var att välja bilder. Fick efter mycket möda och stort besvär ner antalet bilder till 4 sidor. Då var vi ändå bara där 1,5 dag. 

På första sidan kände jag att jag ville få med entrébiljetten till parken. Som tur var så matchade den färgerna på mina foton.


Mycket text med vad vi sett och gjort ville jag också få med så det blev inte mycket plats kvar till dekorationer. Några enkla stickers och enamal dots. Här ville jag verkligen att fotografierna skulle stå i fokus.

På sidan 2 har jag för första gången använt mig av en stor långsmal ficka 10*20 cm.Jag har länge funderat på hur jag skall framkalla bilder som passar i detta format. Så kom jag på lösningen. Jag la in 2 bilder på samma bild i formatet 2:3 som jag sedan framkallade i storleken 20*30 cm. Mer om detta i mitt nästa blogginlägg 9 februari. För nästa vecka drar vi igång med bild- och redigeringsveckor.


Så många vackra vyer så sidan 3 består mest av fotografier. Vi åt lunch på världens häftigaste ställe. Genom restaurangen rann vattenfall där man kunde bada. Iskallt men uppfriskande vatten från bergen. Passade bra då det var nästan 40 grader varmt.Största utmaningen när jag använde mina gamla papper var att de var så tjocka och hårda. De fastnade gång på gång i min skrivmaskin och prövade mitt tålamod ordentligt. Därav lite sneda rader bland texten.

Sista sidan rymmer inte mindre än 12 fotografier. Precis som innan så är det bara enkelt dekorerat med stickers och enamal dots.I sista fickan har jag fått plats med 5 fotografier. Jag kände att jag ville ha med lite bilder från campingen och inte bara från nationalparken. Så här satt jag fotografierna lite huller om buller och skar sedan bort det som stack ut utanför kortet.


Så här blev de 2 uppslagen i sin helhet.Det var riktigt kul att skapa med mina gamla papper nu 7 år senare, även om det var en ordentlig utmaning i skrivmaskinen.

Tack för titten! Lämna gärna en liten kommentar.
Scraphälsningar från Sverige!

2 kommentarer: