onsdag 4. mars 2020

Våga testa nytt

DT-Marit här. Så härligt att vi går mot vår och ljusare tider. Man blir liksom glad i hela kroppen.
Jag tänkte idag visa några sidor från en resa till Tyskland våren 2019. 
När jag i höstas satt i mitt pysselrum och skapade för fullt så kände jag hur jag blev lite trött på mig själv och min egen stil. Så när det var dags för att beställa bilder från den här resan så tänkte jag att det var dags att testa nytt.

Först och främst valde jag bort den vita kanten runt mina bilder. Det tog verkligen emot då jag haft vit kant på mina foton sedan 2015. Men jag tänkte att jag måste våga testa lite nytt.
Nytt för dessa sidor är också att jag använt mig av appen LetterGlow för att få med veckodag på fotot samt lite journaling.

Så här blev min första sida. Titelkortet känner ni kanske igen, jag visade upp det i ett inlägg i november där jag visade hur jag använder färglagda motiv till PL, länk här.


Eftersom mina foton inte hade så mycket detaljer utan stora ytor med samma färger så ville jag ha lite mönstrade PL-kort. Jag gjorde dessa själv med vita albumblad, en stencil och distress oxide. Väldigt enkelt att göra och lätt att få färgmatchat med fotografier. 
Om ni är nybörjare eller inte har så mycket PL-kort hemma så är detta ett bra tips. Jag ritade sedan bara några smala svarta linjer runt kortet för att rama in det lite.

Sida 2 och 3 är gjorda på liknande sätt. 


Enkla dekorationer med passande tema då vi utforskade Rügen med cykel.  



Via min DT-kollega Gunilla hade jag fått tips om appen LetterGlow. Jag har Iphone och via App Store hittar man den under namnet LetterGlow - Creative Design. Jag vet faktiskt inte om den finns för android.

Appen LetterGlow - Creative Design finns i App Store för Iphone

Vi appen kan jag sedan skriva text på fotot. Något som passar mig som ibland vill ha med både mycket text och fotografier.
Jag har också valt att lägga till veckodagar. Det är en digital stämpel från Ali Edwards som jag importerat in till appen. 


Kanske har ni fler digitala stämplar som ni kan använda. Jag hittade några med tropiskt tema i ett kit jag köpt från Bye9design. Men de får vänta till att annat uppslag.

Jag kombinerade den digital texten med mina egna PL-kort skrivna på skrivmaskin.


Jag fortsatte på samma tema. På vissa fotografier märkte jag att det var svårt att få texten att synas. Jag har därför blandat svart och vit text beroende på vad som syns bäst. Och som på denna sidan fick jag även göra texten fet för att den skulle synas bland allt det gröna.


Min plan när jag valde bort den vita kanten var att på skära ner några foton och sätta ett bakgrundspapper bakom för att få det lite annorlunda. Något jag inte lyckades med. Jag har så svårt att skära i mina fotografier.

Turen fortsatte sedan från Rügen mot Berlin. Här blev det mycket mer detaljer och färger i fotografierna så här valde jag helt vita PL-kort, ibland med kant runt.


Jag har kombinerat text på korten med text via skrivmaskin. Enkelt dekorerat med bokstavsstämplar med Berlin, enamal dots och en lite passande biljett jag hade kvar från byteskitet jag fick av Emma förra våren.
Jag har även gjort en dekoration där jag embossat Explore i grönt på vellumpapper, men det var svårt att få den att synas på fotografiet.



Mer från vår resa kommer i mina blogginlägg längre fram, men jag kan redan nu konstatera att jag fortsatt kommer använda LetterGlow för text och dekorationer på min fotografier.
Men den vita kanten runt mina foton saknade jag, så den är nog tillbaka vid nästa fotobeställning igen... vi får se...

Det var allt för idag. 
Scraphälsningar från Sverige!
/DT-Marit 

Följ oss på Instagram: projectlifeinorge eller mig på marit_pysslar.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar