søndag 17. oktober 2021

Sommarkänsla

Det är ett tag sedan jag, DT-Emma, blev klar med uppslaget för juli, men jag har inte kommit åt att fota det förrän häromdagen. De färgglada, somriga korten och de härliga fotona transporterade mig tre månader tillbaka i tiden, från höstrusk till solvarma dagar. Det är väl lite det som är meningen med i alla fall min dokumentation, att man får återuppleva minnen. Jag valde svart som kontrast till alla färger, och dekorerade med etiketter, wood veneers från samma serie som korten, enamel shapes och puffy stickers.

Titelkortet dekorerade jag med etiketter, stickers, wood veneer och en liten enamel-glass. Jag älskar dessa små enamel-figurer från Doodlebug Design, och när en butik reade ut många av dem passade jag på att köpa en hel hög olika förpackningar. De är så söta! 


 

De två under 4x6''-korten på vänstersidan har jag använt delar av olika kort från serien, och min vana trogen klippt-och-klistrat för att anpassa dem som jag vill ha dem. Jag har dekorerat med små puffy stickers; vattenmelon, citron och jordgubbe (eller om man vill tolka den som ett smultron). På fotot med smultronen satte jag en etikett som jag stämplat på med svart stämpeldyna.  


 

På alla foton har jag ritat runt den vita kanten med en svart penna.

Jag ville ha med många stående foton, så jag tog en Design L och klippte bort de två yttersta fickorna för att göra en egen insert. Jag gjorde ett eget fillerkort genom att på fri hand rita och klippa ut en sol ur ett kort, fästa den på ett titelkort och sätta en etikett och en wood veneer överst.

Uppslaget med inserten vänd åt andra hållet ser ut så här:


På inserten är det ett journalingkort med pilar tryckt på. För att ge lite dimension satte jag fast några enamel-pilar också.

Även på vissa av högersidans kort har jag klippt-och-klistrat. Filler-kortet längst ned till vänster tog jag ett 3x4''-kort, skar bort kanterna och mattade med svart cardstock, innan jag fäste det på ett 4x6''-kort. Längst ned till höger är färgglada ränder från ett kort och en grön pil utklippt från ett annat kort, fäst tillsammans med ett foto på ett grönt journalingkort. En annan bit av det randiga kortet sitter längst upp till vänster på högersidan, tillsammans med en etikett som jag stämplat på och en grön kantbit precis till höger om fotot.

Det var den sommarkänslan jag hade att bjuda på denna gång. Tack för att ni tittade, och skriv gärna en kommentar eller visa upp era sidor med sommarkänsla!

~Emma

2 kommentarer: