søndag 24. desember 2023

December Daily album 2022 - digitalt och fysiskt

 God Jul! 

DT-Gunilla här, som hoppas ni har en alldeles underbar julafton - utan stress!

Idag tänkte jag bjuda på en inblick i förra årets December Daily-album, insatt i ett 6X8 Snap-album som jag köpte för några år sen.

Första bladet fick bli ett överblivet snyggt vellumpapper (köpt på Söstrene Grene) där man anar ett förstorat foto bakom (6X8 tum stort) på vår förstukvist. 


Jag brukar ofta ha med en "My reason why" och förra året testade jag att göra det digitalt med gratis-appen "Canva" där man kan lägga in digitala stämplar, text och foton.


Men jag blandade upp albumet med fysiska papper där jag dokumenterade på skrivmaskinen. Här har jag skrivit in en innehållsförteckning för vad jag dokumenterat per dag i december.


Förutom att skriva digitalt och på skrivmaskin så använde jag även datorn och en vanlig printer för att få ut text. Appropå digitalt så har jag även skrivit ut QR-koderna till 3 privata youtube-klipp där jag filmat ett par händelser, och laddat upp på youtube. Den här interaktionen i albumet är så kul och ger en extra dimension.


Mina dekorationer är verkligen av alla slag, här har jag gått lös på stämpling av julstjärne-blommor och siffran 14. 


som skulle matcha fotot samt vänstersidans dokumentation av årets julblommor. Jag hittade så härliga julstjärnepapper från Kias design (onlinebutik), som matchade perfekt!


Men andra dekorationer jag använde var det som blev över från året innan (Ali Edwards), det var de gulliga trähusen som passade perfekt till fotot från Gamla stan. Kortet "Look for magic" är ett digitalt PL-kort från Ali som jag köpt och sen beställt som fotopapper.



Och även nedan ser ni ett exempel på digitalt kort gjort i "Canva"-appen där jag använt ett digitalt PL-kort (till höger) och en digital brun rund stämpel och ett foto. 


(Notis: Jag köpte en kurs i "Canva" via Ali Edwards hemsida, och då ingick lite digitalt material. Fördelen med "Canva" jämfört med Photoshop är enkelheten.)

Som DT-Therese skrev förra veckan, måste man se till att använda sina finaste jul-papper som man kanske bara "klappat" på i några år, och här är ett papper från Maja Design där jag skrivit min journaling direkt med skrivmaskin. Ovanför texten har jag satt en liten titel, gjord av embossing-stämpling med guldpulver på en överbliven bit av vellumpapper.


Annan dekoration som jag  "klappat" på i många år är de här julstrumporna i form av chipboard som jag limmat på vellum, så att chipboard-dekorationen verkligen syns.


Jag har även limmat en gammal textdekoration på genomskinligt överblivet plastpapper, som fick bli en inledning till en sida:


Nåt som stressat mig i mitt album-skapande tidigare har varit vilka foton som ska väljas och hur man ska få plats på ett uppslag... sluta stressa och sätt in det löst på det här sättet. Jag har tagit en överbliven långsmal genomskinlig plasbit, där jag limmat fast 2 foton (baksidorna mot varandra på plastbiten) och sen gjort hål i plastbiten. 


Eller sätt fast ett löst foto med washitejp mot en plastficka som nedan...


...eller så här bakom ett journalkort där jag inte tejpat fast övre delen.


Och får du inte plats med all dokumentation så kan du sticka in en "tag" mellan cardstock och ett foto, som nedan.


Som ovan och på fler ställen i albumet har jag förstorade foton i 6x8 tum. Det är dyrare med den storleken, men något jag rekommenderar varmt...man kommer verkligen in i rätt känsla och känner sig "med" på fotot.

Tack för titten och god jul!
/DT-Gunilla

Kolla och följ oss gärna i instagram @projectlifeinorden 
och följ gärna mig också: @gunilla_pysslar







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar