søndag 25. februar 2024

PL-kort med spillbitar och servett-ringar

Hej!
DT-Marit här. Jag har precis avslutat mina PL-sidor från en skidresa jag gjorde förra året vid den här tiden. Jag gör PL händelsebaserat, alltså inte vecka för vecka, så den här resan blev några sidor i mitt album.
Och för mig händer alltid samma sak då jag kommer till resans slut. Inspirationen tryter, jag har svårt att få det klart, hitta passande papper/PL-kort osv. Men nu tänkte jag att jag måste verkligen slutföra dessa sidor.

Jag hittade då några spillbitar av passande papper. Jag hade använt dem på en annan sida från samma resa. Jag kom också på att jag sparat "servett-ringar" i papper från en restaurang vi varit på och ätit fondue.

Så här blev min första sida där jag blandat spillbitar med vitt albumblad och del av "servett-ringen" för att göra egna PL-kort.

Jag har stansat ut hjorten med en die från Gummiapan. Hjorten och bakgrundsfärgen på servett-ringen passade både i färg och tema med pappret med hornen på.

Så här såg "servett-ringarna" ut.


På sista sidan så var det inte mycket papper över. Men jag hittade ett craftpapper som hade samma färg som servett-ringarna. För att få dem lite mer levande så använde jag spillbitar även här. Jag har också printat ut en logo från en restaurang vi åt på och gjort ett PL-kort av dem. Jag satta bara en svart ram runt loggan.


Jag hade inte tillräckligt med craftpapper för att skapa 2 st 10*10 cm kort. Så på mitt ena fick jag skarva. Här ville jag ha in en list med snöflingorna. Dels för att jag inte hade tillräckligt med craftpapper men också för att göra PL-kortet lite roligare. Ännu en spillbit craftpapper högst upp.
Försent kom jag på att flingorna borde varit ovanpå craften, det hade blivit snyggare, men då hade jag redan tejpat. Försent att göra om och inget papper kvar. Så är det med spillbitar.


Ett randigt papper jag använt på en tidigare sida fick var med på mitt filler card. Mera renhorn och ett utstansat ord vars papper kommer från servett-ringen. 


På mitt sista PL-kort var det inte mycket spillbitar kvar, men det räckte nästan till 3 cirklar. Dolde de ofullständiga cirklarna med en annan.


Så skönt att vara klar med den här resan. Nu ska jag börja välja bilder från årets skidresa.
Hoppas jag kunnat ge lite inspiration hur du kan jobba med spillbitar och gör egna PL-kort.
Kanske hittar du några roliga servettringar i papper du kan ha med på dina PL-sidor.

/DT-Marit 

Följ oss på Instagram: @projectlifeinorden eller mig på @marit_pysslar.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar