søndag 23. juni 2024

Dags att packa sommarens resekit!

Hej! DT-Helena här! 
Det börjar närma sig semester, och precis som förra året har jag packat ihop ett litet rese-kit för att kunna pyssla och vara kreativ även på resande fot. 


I år packar jag med mig tre olika projekt - min Personlig Almanacka, min Storyline Chapters och min vanliga dagbok.
 


I min vanliga dagbok skriver jag ner mina reflektioner, tankar och upplevelser och allt det där som är för privat och personligt för att skriva om i ett album. Sidorna i dagboken dekorerar jag enbart när andan faller på, för det mesta blir det bara text. Så det viktigaste jag packar tillsammans med dagboken är ett gäng bra pennor. Just nu är favoriten Uni pin fineline, som både är arkivbeständig och vattenfast. Boken jag skriver i är en Leuchtturm1917 i A5-format.I min Storyline Chapters har jag förberett några uppslag genom att printa och klistra in foton. Sidorna kan jag sedan fylla med text och diverse dekorationer. Jag har ytterligare printade foton med mig i en plastficka i fall jag skulle få flow (eller vädret blir uselt!) och jag känner för att göra några sidor till.I min Personliga Almanacka skriver jag lite enklare anteckningar om vad som hänt och vad vi hittat på om dagarna. I början av varje månad finns dessutom ett månadsuppslag som jag gillar att fylla med foton och små dekorationer. Till månadsöversikterna för april, maj och halva juni har jag förberett och printat ut en massa foton som jag kan sätta mig och klippa ut och klistra in när andan faller på. Ett gäng stämplar får givetvis följa med, och jag har valt ut motiv som jag tänker mig kan bli aktuella för de bilder jag har med mig. Jag använder ofta stämplar både i min Personliga Almanacka och i min Storyline Chapters. Stämplarna på bilden kommer från ett antal olika tillverkare.Lite fina papper tar jag också med mig. De kan jag till exempel klippa ner till filler cards eller för att göra bakgrunder eller dekorationer i Storyline Chapters. Jag passade på att leta fram lite gamla paper pads från Pink fresh studio, Pink paislee, Studio Calico och Crate paper som jag gärna vill använda upp.Ett par askar fulla av lables och die cuts får självklart också åka med. De är ju användbara till allt! De flesta die cutsen är digitala printables från Studio Calico och Citrus twist.Likaså några små sticker-books. Smidiga små böcker med washi-klistermärken som är perfekta att dekorera med. Dessa är inköpta på Shein och Temu.
Sist, men inte minst, så packar jag en hel bokväska full med klistermärken och washitejp av olika slag. Här finns allt möjligt gott och blandat från Ali Edwards, TGR, Heidi Swapp, Lidl, Recollections, Temu och Shein. Hela kitet får plats i min fina BeClassy från Jujube. Det är en av mina favoritväskor, och är väldigt smidig att bära med sig då den både har handtag och axelrem.

Med ett packat och klart kit är jag redo för sommarens alla äventyr, och har alltid något att pyssla med oavsett var jag är eller vad det är för väder.
Tack för titten, jag önskar dig en riktigt härlig, färgglad, upplevelserik och kreativ sommar! 
/DT-Helena

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar