onsdag 26. juli 2023

Hvordan komme ajour når man er flere år bakpå?

 Hei. I dag er det jeg DT-Elisabeth som skal inspirere dere. Jeg har dessverre kommet laaangt bakpå med mine album. Jeg er så vidt ferdig med året 2016, og har kastet meg på 2017. Men det er langt opp og frem til 2023. Så hvordan komme seg videre i albumene uten og bruke flere år på å komme i mål?

Den første siden i 2017 albumet

*

Noen år har jeg laget uke-4ukes album og Desember Daily. Uke-4-uke er jeg ferdig med både 2017 og 2018. 2019 og 2020 er godt påbegynt, så der ligger jeg godt an i forhold til resten!  Desember Daily er jeg helt ajour med. Jeg begynte med de, i 2019 og er ferdig med alle år frem til 2022. Big Smile!

Mine DD-Album

*

Men samtidig som jeg har dokumentert ukene og desember ønsker jeg og dokumentere litt ekstra i min sønns album og mitt eget liv's album. Nå har jeg begynt på min sønns album for 2017 og jeg må ærlig meddele at dette er kjedelig. Det er gamle minner som jeg helt ærlig husker lite av, og det er vanskelig og dokumentere med journaling på mange av sidene. Men jeg vil liksom ha med meg bildene også. Men noen bilder har jeg dog valgt bort. Kan ikke ha med absolutt alt! Etter hvert blir det jo færre bilder som skal med i albumen hans, da han nå er i den alderen der jeg ikke får ta bilde av han lengre. Så jeg må kose meg med de bildene jeg har nå fra da han var yngre.


En vinterside uten snø.

*

Mitt mål nå i sommer har hvert å lage minst 1 pl-side pr dag. Noen dager lager jeg flere og noen dager ingen, men sånn i snitt. Jeg har på forhånd lagt alle bildene jeg skal bruke i egne album, så de ligger kronologiske så jeg kan printe ut fortløpende. Vanligvis har jeg brukt å printe ut til en del sider, når jeg først er i gang, men ofte endrer ting seg underveis, og jeg sitter plutselig med bilder som ikke passer sammen i pl-lommen som jeg har valgt. Jeg har derfor nå begynt å printe ut kun til 2 sider hver gang, frem og bakside. Da er det enkelt og printe ut bildene i det formatet jeg behøver for at frem og bakside skal passe inn i valgt pl-lomme. Når bildene er printet lager jeg ofte begge sidene samtidig, så slipper jeg og ta bildene så mye ut og inn av lommene. 




Papirer/PL-kort. Jeg mikser alt. Bruker pl-kort og mønsterark/papirblokker om hverandre. Ofte finner jeg ett fint pl-kort som har en passende tekst på seg, sammen med mønsterark. Jeg er også blitt flinkere til å bruke pl-kort fra flere forskjellige kitt sammen. Jeg har alt for mange pl-kort og litt i overkant masse papirer også. Spesielt papirblokker. Så jeg har alltids noe som passer. 


En mix av papirblokker og pl-kort

*

Pynt. Jeg pynter generelt enkelt, og lar ofte bildene tale for seg selv. Litt tekster og dotter er ofte det eneste jeg bruker. Er det noen bilder som inspirer meg til mer, så lar jeg meg selv leke og utfolder meg. 

Mitt mål nummer 2 i år er å ikke bruke så alt for mye penger på hobbyen min, kun lim og teip som jo er forbruksvare, og jeg kan stolt meddele at til nå i år har jeg kum kjøpt en tube lim! Men er snart tom for fotohjørner så det må jeg kjøpe inn. (Da har jeg ikke tatt med blekk og fotopapir, for det må jeg jo nøtt til og ha :-))

Diverse pynt

*

Sakte men sikkert jobber jeg meg fremover. Er endelig ferdig med vinterbildene til min sønn, så nå er det litt kjekkere og vårlige bilder jeg skal ta fatt på. Jeg elsker å scrappe vinterbilder, men akkurat nå, midt på sommeren er ikke akkurat vinter det jeg setter høyest. Jeg har måttet gå inn i en boble og gjenskapt den gode fine vinterfølelsen, mens jeg holdt på. 


Skjønningen vår

*

Mål for året. Jeg er realistisk nok til å ikke sette meg noe stort mål for hvor langt jeg skal være kommet i løpet av året. Om jeg er heldig så kanskje jeg blir ferdig med 2017. Her tenker jeg det er viktigst og sette pris på de små fremskritt. Jeg er uansett ferdig med hele 2016, og det er jeg super fornøyd med..

Har du noen tips til hvordan raskt komme ajour?
Del de gjerne, alle tips mottas med stor takknemlighet.

Følg meg gjerne på fb-gruppen: Elisabeth's scrappehjørne
Der jeg legger ut mine kreative krumspring.

Takk!
DT-Elisabeth








2 kommentarer:

  1. Jeg ligger å kjempe langt etter, men ser jo at det nesten er like greit😂 For frøkna er nå 15, og det blir utrolig mye mindre bilder!!

    Jeg lurer på hva slags skriver du har?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Siri, så godt å se at vi er flere som ligger litt bak. Jeg har en Canon pixma som egentlig skulle hvert bytta ut med en nyere modell. Den begynner og få noen år på baken no. Men den fungerer heldigvis godt ennå:-)

      Slett