onsdag 10. juli 2019

Många foton

Hej alla i sommarvärmen! Här har det varit hyfsat väder ett tag, så jag har inte hunnit sätta mig att göra junis sidor förrän nu. Jag, DT-Emma, tänkte idag visa hur det kan se ut när jag vill ha med många foton (många för att vara mig, alltså). Jag kan göra på lite olika vis för att få med alla foton jag vill, att ha med en plastficka med många fickor är ett sätt, och det är så jag gjort här.


Det här är första uppslaget för juni. Jag har använt Honey Edition, dess färgglada, ganska stilrena kort passar bra till sommarens foton, tycker jag! Som dekorationer har jag etiketter, bokstäver, enamel-figurer och hemgjorda flairs.

Kortet längst ned till vänster är ett klippa-och-klistra-kort. Jag skar ut en mörkblå bård från ett kort, och klippte ut en lång grön pil från ett annat (ett likadant som kortet med pilar på högersidan), och pilen sitter på 3D-kuddar.

Högersidan har plats för hela tolv stycken foton, men jag har valt att ha filler- och journalingkort i hälften av fickorna. Jag strävar alltid efter balans på mina sidor, och när det är många foton och starka färger kan det ta en stund innan jag hittar helt "rätt" placering av alla element.

Nästa uppslag ser ut så här:


Jag har valt i princip samma design på denna sida av plastfickan i mitten (den som blir i mitten av hela månaden, menar jag), med hälften foton och hälften kort.

På högersidan har jag skannat in en teckning gjord av min femåring (visst är hon duktig, tycker den stolta modern!), som jag sedan skrivit ut, limmat på en etikett med text och stoppat i en ficka. Vill eller kan man inte ha barnens alster i albumet är det ett bra alternativ att göra så här i stället.

Det här var alltså ett sätt att få med många foton, att välja en plastficka med plats för många sådana. Det kan låta självklart, men jag hade faktiskt aldrig använt mig av just denna design på ficka fram tills nu. Jag kommer att visa fler sätt, så håll utkik framöver om det intresserar er!

Glöm nu inte att kommentera, för varje kommentar i bloggen fram till den 31/8 får ni chansen att vinna detta fina block från Maja Design!~Emma

8 kommentarer:

 1. Så himla roligt och se PL va längesen jag gjorde och nu vart jag påmind om hur kul det var att jobba med dessa album��.

  SvarSlett
 2. Roligt att se! Jag håller på pyssla ikapp just nu så inspiration är bra!

  SvarSlett
 3. Snyggt! Det var längesen jag scrapbookade med foton, det blir mest handgjorda kort, men nu blev man ju sugen på detta... :D

  SvarSlett
 4. Intressant design med 12 små kort i en ficka. Då kan man ju få med många foton och PL-kort.

  SvarSlett
 5. Åh vilka färgglada fina sidor / Annzo

  SvarSlett
 6. Så fin inspiration! Härliga färger! Och smart att scanna in teckningen. Jag gillar att ha med barnens konst i albumen men ibland är de ju för stora. :)
  Hälsningar Birgit

  SvarSlett
 7. Så fargerike og flotte sider! :)
  Veldig smart å gjøre det slik når en har mange bilder :)

  SvarSlett