søndag 31. oktober 2021

Att skapa ett uppslag utifrån en färg och ett motiv

Hej!

DT-Marit här. Idag tänkte jag visa ett uppslag där jag valt papper och dekorationer utifrån färg och motiv på mina foton.

Mycket grönt i mina foton och jag valde därför att göra PL-kort från ett pappersblock från KaiserCrafts kollektion Paradise Found. Det ljust gröna pappret matchade det gröna i mina foton perfekt. De små ljusa bladen på pappret matchade temat.


Jag använde även pappret till att stämpla på och skar ut med en die så jag fick en liten banner. På så vis fick jag matchande dekorationen och PL-kort.


Här använde jag samma die fast på omvänt håll. Ingen stämpling här utan små stickers från Tim Holtz.


På sidan 2 fortsatte jag använda samma papper som PL-kort. Matchar perfekt de ljusa bladen på ett av mina foton.
Jag ville också förstärka motivet med fyren som dyker upp på flera foton. Både på nära och långt håll och nämns i texten. Jag skapade därför ett PL-kort av vitt albumblad och stämplade ett fyrmotiv. 


Jag stämplade med Distress Ink - Shabby Shutters. Stämpeln med fyren kommer från Darkroom Door och ett av deras fantastiskt fina set Seaside. Skrev min text på skrivmaskin efter att jag stämplat fyren.


Endast lätt dekorerat med die cuts från KaiserCraft.


Så här blev mitt uppslag i sin helhet.

Här är några av de produkter jag använt.

Paper Pad 6,5*6,5 - KaiserCraft - Paradise Found

Stämpelset från Darkroom Door - Seaside Vol 1


Det var allt för idag. Hoppas ni fått lite inspiration kring hur ni kan skapa ett uppslag baserat på en färg och ett motiv. I detta fall ljusgrönt och fyr.

/DT-Marit 

Följ oss på Instagram: projectlifeinorge eller mig på marit_pysslar.

2 kommentarer: