søndag 26. november 2023

Projekt "Komma ikapp", del 4

Hej!
DT-Helena här! Likaså vintern. Nu är det bara några veckor kvar på 2023, och det har börjat bli dags att fundera över en plan för 2024. 

Mitt projekt att komma ikapp med mina album för 2019-2023 fortsätter, men för att inte behöva lägga ytterligare ett år på efterkälken, så planerar jag att dokumentera 2024 parallellt.
Men det blir inget traditionellt PL-album den här gången. För att ha en chans att hinna med behöver jag förenkla processen avsevärt. Jag väljer därför att dokumentera 2024 med hjälp av Heidi Swapps system Storyline chapters, i kombination med en kreativ kalender från personligalmanacka.

Min plan är att inte ställa så höga krav på hur jag dokumenterar. Jag kommer att överge mitt vanliga upplägg med ett uppslag per vecka, och i stället fritt dokumentera det jag känner för, allt eftersom.
Jag kommer att använda mig av material som jag redan har i min stash, och därför kommer sidorna att se lite olika ut. Använder jag PL-kort kommer uppslagen att påminna om sidor i ett 6x8 PL-album. Med andra materialval kan sidorna i stället bli små layouts med friare form. Hur jag utformar sidorna får dagsformen, ämnet och fotona avgöra.

På tal om foton - för att kunna vara spontan och skapa snabba sidor, utan att behöva vänta på leverans av framkallade foton, kommer jag i huvudsak använda mig av min Canon Selphy fotoskrivare.

Den dagliga dokumentationen som jag gör i min kreativa kalender skulle kunna kallas för creative journaling. Eller memory planning. Jag mixar dagboksanteckningar med stämplar, klistermärken och diverse dekorationer, och slår på så sätt två flugor i en smäll. Jag dokumenterar vardagen, samtidigt som jag får utlopp för lite kreativt pysslande. I Canon Selphy-appen kan man skapa så kallade bokmärkesutskrifter med 8 små foton på en 10x15. Dessa små bilder passar perfekt in i rutorna på kalenderns månadsöversikter. Jag har redan fått hem min nya kalender för 2024 och ser fram emot att börja fylla den med liv!



Hur ser dina planer ut för 2024? Kommer du att testa något nytt, eller håller du dig till en inarbetad rutin? Dela gärna med dig av dina tankar!

Tack för titten, på återseende!
/Helena


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar