søndag 28. april 2024

Ett foto per sida i Storyline chapters

Hej hej, DT-Helena här! 
Jag fortsätter att dokumentera i Storyline chapters och pysslar just nu både med sidor från i år och från 2022. Sidorna i Storyline chapters går verkligen att variera i det oändliga, och idag vill jag visa några väldigt enkla sätt att utforma en simpel och stilren sida med ett enda foto, och med ganska lite dekorationer.


På bilden här ovanför har jag använt ett 10x15-foto i liggande format, som jag helt enkelt fäst längst upp på sidan och dekorerat med en liten datum-lable. En stämpel fick bli sidans rubrik, och resten av sidan har jag fyllt med text. Väldigt basic och enkelt.


Här ovanför ett liknande upplägg - ett foto i liggande format högst upp, ackompanjerat av text i den undre delen. Till rubriken har jag använt puffy letters, och sedan har jag dekorerat ganska sparsamt med lite lables, stickers och puffy stickers.


På sidan här ovanför har jag också använt ett 10x15-foto, men den här gången i stående format. Att leka med sidornas layout påminner om den gamla goda tidens klassiska scrapbooking, men i ett mindre och betydligt smidigare format. Det finns många sätt att variera sig på, även om man bara utgår ifrån ett enda foto och en text. Jag valde i det här fallet att lägga titeln en bit ner på sidan och låta den breda ut sig delvis över fotot och också in i textkolumnen, vilket gav en liten kul effekt. (Min text är blurrad då den är lite extra privat.) Återigen har jag dekorerat sidan väldigt lite, med bara några få stickers.


Här är en annat kul sätt att jobba med ett ensamt foto. Den här bilden kände jag behövde lite utrymme för att förstärka känslan av rörelse, så jag förstorade upp den så att den nästintill fyllde hela sidan. Sedan klistrade jag in rubrik och ett par die cuts ovanpå fotot. Jag velar fortfarande om var jag ska skriva min journaling, eller om jag ska skriva någonting alls. Jag vill egentligen inte täcka över mer av fotot. Kanske kompromissar jag och skriver en kort text i den blå tagen. 

Det var vad jag hade att dela med mig av idag. Framöver planerar jag att visa lite av motsatsen - nämligen hur jag gör sidor med väldigt många små foton!
Ha en fin dag allihop, och tack för titten!

/DT-Helena


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar