søndag 6. september 2020

Färgglada PL-kort

Som jag, DT-Emma har skrivit tidigare så är det fotona som brukar få avgöra vilket kit eller serie med PL-kort som jag använder när jag scrappar.

Så var det dock inte när jag skulle göra juli månad i mitt BOM-album. För några månader köpte jag ett av de absolut första PL-kiten som gjordes av Becky Higgins, nämligen Amber Edition. När hon släppte det hade hennes koncept inte riktigt utvecklats färdigt till den mall som de flesta av hennes Core Kits hade fram tills bara häromåret, med dubbelsidiga kort, 10 av varje design av de små och så vidare. Amber Editions kort är enkelsidiga. Vissa av dem har en vit baksida, andra linjerad eller rutad, men mönstren finns bara på ena sidan. Det är färre antal olika designs, och dessutom fick man med en hög med matchande stickers. Jag hade bestämt mig för att använda Amber till julis sidor, oavsett vilka foton jag råkade ha. Som tur var matchade det bra (annars hade jag nog ångrat mig och använt ett annat kit). Så här blev uppslaget:


Det här är två stycken Design A, och så en insert, Design H. Som kontrast till alla glada färger valde jag att använda svart. Jag ritade på korten med svart penna, och de tunna, svarta bårderna som finns på titelkortet och flera andra ställen är washitejp som jag skurit till tunnare remsor. De svarta flikarna med text och symboler har jag köpt begagnade (jag tror det är filer som är utskrivna och utklippta hemma).

Vänstra sidan:

Titelkortet hade en bård på ena kanten där månadernas namn stod, men eftersom jag ville ha kortet upp-och-ned så dolde jag texten med en bård från ett 3x4''-kort. Jag hittade ett alfabet som matchade perfekt i färg, och jag ritade konturer på bokstäverna med svart för att definiera dem. En stickers med text (på 3D-kuddar), en halv etikett, ett enamel-hjärta och träpil hamnade också på titelkortet.

Längst upp till höger ville jag ha en text, men ett fullt 4x6''-kort kändes för stort, och dessutom fanns det inget i kitet som passade. Istället tog jag en kort i vit cardstock, limmade på en bård från ett 3x4''-kort, washi, en flik och så ett 3x4''-kort att skriva på.

Längst ned till vänster behövde jag inte heller så mycket plats att skriva på, men här så valde jag att bara skriva på högersidan och låta vänstersidan bli nästan som ett fillerkort i stället. Bården längst ned tillhör ett annat 4x6''-kort, egentligen sitter det en bård där i en annan färg. Eftersom jag absolut ville ha en brun bård på den platsen så skar jag bort den och satte fast över den befintliga bården.

Inserten, framsidan:

Det är en Design H där jag använt fusen för att få enbart 3x4''-fickor.  Det fanns mycket begränsat med fillerkort i kitet, så jag valde att använda ett journaling-kort med en flik som fillerkort. Jag satte också en flik på sidan, för att det lättare skulle synas att det är en insert. Nedan är uppslaget med inserten åt andra hållet:

Inserten, baksidan:

Även kortet längst upp till vänster är egentligen ett fillerkort. Jag tog och klippte ut den runda doilyn från ett likadant kort, och fäste den med 3D-kuddar. En stickers med text hamnade också där.

Högersidan:

På samma sätt klippte jag ut bården från ett kort och fäste med 3D-kuddar på journalingkortet i mitten till vänster. Längst ned till höger har jag speglat titelkortet med andra halvan av etiketten, en annan etikett med datum och en liten träpil.

Det var allt för mig denna gång. Hoppas ni hittar tid och ork att skapa nu när de flesta har gått tillbaka till jobb och skolor. Eftersom jag pluggar på universitetet är mina scrapstunder få och långt isär, men när jag väl hinner/orkar sitta är det desto härligare!

~Emma



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar