søndag 6. februar 2022

Dold journaling

 Jag, DT-Emma,  tror att det flesta som hållit på med den här hobbyn ett tag har varit med om att man vill dokumentera en händelse, men ändå vill hålla det lite privat och/eller ingenting man direkt ser när man tittar genom albumet. Här kommer jag att visa lite olika sätt man kan lösa detta på.


 

Flip-fickor är lösa fickor som man fäster på den stora plastfickan med dubbelhäftande tejp. De finns i olika format och är praktiska om man vill få med extra foton eller, som här, vill dölja det som finns under dem. Detta är ifrån mitt December Daily, där jag hade fler saker att dokumentera om samma dag, men samtidigt var ena berättelsen något jag inte ville att "alla" skulle se. Det löste jag med att sätta en 4x6''-flipficka direkt över en lika stor ficka, och jag valde att inte markera att det är en flipficka just eftersom man inte ska se det direkt. 


Den här varianten gjorde jag med ett titelkort i 4x6''m som hade det här gröna mönstret med en vit remsa längs ena kanten. Jag skar av kortet någon centimeter ovanför den vita remsan, och så passade jag ihop biten igen och tejpade fast den på avigsidan med en bit washitejp (om man tittar noga på bilden ser man skarven). Jag skar även bort en bit av kortet i motsatta kanten.

Sedan limmade jag fast övre delen av kortet på ett rutat 4x6''-kort, och längst ned på det rutade kortet satte jag en bit från ett grått kort. Jag stämplade "please read" på ett grönt kort och stansade ut med cirkelstans och hade en epoxybubbla på, som jag limmade fast bara i övre kanten på den gröna biten (se bilden nedan). På detta sätt fick jag plats att skriva bildtext till fotona ovan, men även plats att plita ned privat dokumentation under något som nästan blir som ett fillerkort.



Nästa variant är ett 4x6''-kort som jag vikt på mitten och stoppat ned i 3x4''-ficka., och journalingen står inuti det dubbelvikta kortet. Jag limmade fast några etiketter och annat som sticker upp lite och som man kan ta tag i när man drar upp kortet.


Detta är precis som ovan ett dubbelvikt kort. Här har jag satt en bit washitejp som man kan dra upp kortet med.

Här till höger är också ett dubbelvikt 4x6''-kort, fast det är fäst på ett stort kort i en 4x6''-ficka. Till vänster sitter ett annat kort som så att säga pekar mot kortet och ger en hint om att det finns dold journaling där.

Så, detta var några sätt man kan inkorporera dold journaling i sina album. Visa gärna hur ni har gjort!

~Emma

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar