søndag 21. august 2022

Sommarsida med vallmo i fokus

Hej!
DT-Marit här. Hoppas ni alla har haft en skön sommar och semester. Och än finns ju faktiskt sommarkänslan kvar.

Jag tänkte idag bjuda på en somrig sida från Öland. När jag valde ut mina foton så kände jag direkt att det var det röda och vallmon jag ville lyfta fram och bestämde mig för att skapa PL-kort med vallmo.

Så här blev min sida. PL-korten har jag gjort själv, se nedan hur. Bokstavstickers och etikett kommer från Simple Stories nya kollektion Vintage Seas och finns med i Stickers book. Jag har köpt deras stickers book för flera kollektioner, de innehåller mycket fint. Både dekorationer, etiketter, bokstäver och motiv.


Det röda fångades upp både i bokstavstickers, etikett och i vallmon som jag färglagt med distresser.


Här matchade jag vallmon med röda enamel dots.


Mina PL kort har jag gjort på följande vis.
 Jag valde vitt albumblad som bas och stämplade upp mitt motiv. Dessa vallmoblommor kommer från Gummiapan.
Jag ritade en svag kant runt korten.


Jag ville färglägga mina blommor med distresser. Men albumbladen funkar ju inte så bra ihop med vatten så tanken var ett tag att använda akvarellpapper, men de var för gula i färgen tyckte jag. Istället valde jag att stämpla enbart blommorna på akvarellpapper och färglade dessa med Distress Ink i färgerna Aged mahogany och Fired brick.


Blommorna klippte jag sedan ut och limmade på albumbladet. 


På mitt kort med text där jag skrivit med skrivmaskin så stämplade jag först, sedan skrev texten och slutligen limmade jag på blommorna så de inte skulle fastna i skrivmaskinen.


Jag gillade känslan av att blomman liksom poppade upp lite, att få in lite fler dimensioner på kortet. Det syns inte så bra på blid. Så idén med att använda både albumblad och akvarellpapper blev bra.


Här är resultatet av att skapa egna och matchande PL-kort.


Det var allt för den här gången. Hoppas ni fått lite inspiration kring hur ni kan välja något i era foton som fokus på ert uppslag.

/DT-Marit 

Följ oss på Instagram: projectlifeinorden eller mig på marit_pysslar.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar