onsdag 29. januar 2020

Holiday in the alps - En salig blandning

För ganska exakt 1 år sedan, 1 februari 2019, lämnade jag och min man Sverige och tog bilen till Österrike för 2 veckors skidåkning. En helt fantastisk semester på alla sätt och vis och det blev mitt bästa minne från 2019. 

Det blev hela 20 sidor från den resan då många olika platser besöktes. Startsidan och mitt titelkort hade jag med som inspiration till vår tävling ”Mitt bästa minne från 2019”.
Jag påbörjade skapandet av dessa sidor redan i våras då jag tyckte de passade så bra att skapa med under våra temaveckor, se inlägg Byteskit från Emma till Marit.
Men det jag gjorde då var att jag började mitt i resan. Jag fortsatte sedan att skapa med PL-korten från titelkorten under hösten och gjorde klart slutet.
Sedan var det bara början kvar och inte så många PL-kort.
Så jag har blandat friskt på dessa sidor. Jag har valt både färdiga PL-kort, halvfärdiga, dvs Becky Higgins Grid Crads som jag dekorerat och färgat in och jag har gjort helt egna PL-kort med mönsterpapper och wellpapp. Valet kring PL kort har jag gjort baserat på fotografierna och färgerna och speciella teman.
Med andra ord blev det en salig blandning, men jag blev ändå nöjd med resultaten och tycker att jag fått en röd tråd genom alla 20 sidor.

Här kommer ett urval från mina sidor.
På det här uppslaget har jag valt papper från Maja Designs miniblock Vintage Frost Basics. Det fanns samma mönster i olika nyanser och här valde jag det med snöflingor i ljusblått.


Veckodagsstickers från Becky och namnet på skidorten med stickers från Tim Holtz. Allt för att hålla reda på vilken dag vi åkte i vilket skidsystem.


I vår tävling med titelkort våren 2019 fanns ett bidrag med den fantastiska stämpeln Eat, Ski, Sleep - Repeat. Den bara måste jag ha tänkte jag. För det var just det vi gjorde på den här resan. Åkte, skidor, åt, sov och sedan samma sak igen.
Stort tack Tine Johanneson Smedegaard för att du gjorde bidraget till vår tävling så jag fick vetskap om att stämpeln fanns och för att du hjälpte mig med märke. Jag blev strax därpå lycklig ägare till en egen.


Eftersom jag gillar att plocka med mig minnen från resor så har jag på nedanstående sida använt hotells visitkort.


Jag har återigen valt papper från Maja Designs miniblock Vintage Frost Basics. Samma mönster som förra sidan men nu i rosa nyans som matchade min jacka.

När vi åkte runt där i backarna bland all manchester så fick jag tanken om att ha vit wellpapp på sidan då jag tyckte den liknade vit manchestersnö. Så jag skapade 2 sidor med wellpapp.


Mitt journaling card kommer återigen från Maja Design Frost Basics. Samma mönster igen, men nu en tredje nyans, mörkblått, då den passade bättre till fotografierna. På den här sidan fäste jag ett tygmärke jag köpte från skidorten på wellpappen och skapade en alldeles egen variant av filler card och dekoration. Den andra sidan med wellpapp visade jag upp i höstas i samband med ett inlägg om färglagda motivstämplar.


Här blev det en färglagd öl-stämpel från Tim Holtz på wellpappen. Du kan se inlägget om motivstämplar i sin helhet här.

På nästa sida besökte vi ännu ett skidområde. Det ligger i ett naturskyddsområde och är omgivet av granar. Den gamla liften som inte får bytas ut går uppe bland grantopparna. Jag ville förstärka grankänslan och valde här Becky Higgins Grid card. Jag stämplade med granar från Lazer design. Stämpeldynan är en Distress Ink Pad, färg Iced Spruce.


På titelkortet sparade jag medvetet lite plats för granarna längs ner. Maskade vid någon gran och tog ibland ny färg och ibland stämplade jag flera gånger för att få det att se ut som några granar var längre bort. Färgade in kanterna för att få lite mer ram runt kortet.


På ett filler card blev det med ännu ett tygmärke, nu från den här skidorten. Jag blev så glad när jag hittade dem i affären och såg möjligheten att använda dem i mitt album.
På mitt journaling card stämplade jag bara lite grantoppar längst ner.


Efter detta följde ett gäng sidor snabba och enkla sidor med grid cards. Enkelt dekorerade med stora ordstickers.
Jag avslutade resan med färdiga PL-kort från Emmas kit från temaveckorna. 


Återigen dags för Eat, Ski Sleep tyckte jag. Valde stämpelfärg och dekorationer efter färgen på min jacka.


Den här sidan har jag visat tidigare i samband med våra temaveckor. Här använda jag min Cameo för att göra en dekoration med berget. Du kan läsa hela inlägget här.


Sista sidorna blev sparsamt dekorerade och jag använde mycket av materialet från byteskitet.
Jag var så nöjd när jag äntligen var klar med alla sidorna. Större delen av dem gjorde jag på relativt kort tid under hösten.
Dagen efter att jag blivit klar nås jag av nyheten att Maja Design släpper en ny kollektion, Holiday in the Alps.

Är det inte typiskt så säg. Ja ja tänkte jag, kanske blir det en resa till Österrike igen och jag köpte blocket så fort jag fick tillfälle.
I skrivande stund så är resan bokad. Om 5,5 veckor drar vi igen, det var ju så bra sist. Men bara 1 vecka den här gången.

Det var allt för idag. Så var säger ni om min saliga blandning? Tycker ni som jag att jag fått ihop det eller upplevs det rörigt och spretigt?
Svara ärligt nu och kommentera gärna mitt inlägg.

Scraphälsningar från Sverige!

Och glöm inte att delta i vår tävling Mitt bästa minne från 2019”. Den pågår till 28/2.

Följ mig på Instagram: marit_pysslar eller oss på Project Life i Norge på: projectlifeinorge.

4 kommentarer:

 1. Flotte sider! Kun glad for at kunne hjælpe med stemplet ;-) Smart at bruge bølgepap, det passer så fint.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tack! Och tack för hjälpen med stämpeln! Så glad för den.

   Slett
 2. Oi, så mange flotte sider :)
  Kjempeflotte.....så rene og pene i stilen...skikkelig fine :)

  SvarSlett