onsdag 8. april 2020

Resminnen

DT Marit här som skall visa lite resminnen. Det är minst sagt en annorlunda värld vi lever i just nu och jag hoppas ni alla mår bra.
Jag älskar att resa och vem vet när man kan ge sig ut igen. Tillsvidare återupplever jag resminnen genom att skapa sidor med dem.

Jag gillar att köpa souvenirer, ta med material kopplade till resmålet osv, för att sedan använda dem på mina PL-sidor. I mitt inlägg idag skall jag visa hur jag använt pins, pappåsar, biljetter och t.o.m. omslagspapper från min hamburgare. 

Min första sida är från Checkpoint Charlie i Berlin.


Här har jag använt ett papper från Papirdesign som innehöll flera mönster, 107569 Papir Rustikk dame 2332. Som dekoration har jag valt 2 pins som jag köpte samt klippt sönder pappåsen jag fick pinsen i. Från påsen har jag klippt ut vaktkuren samt namnet och gjort ett filler cards.


För att kunna använda pinsen i mitt album så tog jag en avbitartång och knipsade bort själva nålen. Då blev de platta och kunde lätt fästas på korten. På så sätt skapade jag unika dekorationer specifika just för platsen jag besökt.


På sidan 2 har jag faktiskt bara foton. Det var så många bilder jag ville ha med och jag valde att göra dokumentationen med appen LetterGlow.På sidan 3 har jag blivit lite extra tokig och använt omslagspapperet från min hamburgare. Jag tyckte det var så fint så jag tog omedelbart bort det som såg rent ut.Jag visste först inte hur jag skulle få in det på min sida, men valde sedan att riva bort en bit och fästa det ovanpå ett foto. Pappret döljer en del av fotografiet men där fanns ändå inget speciellt att visa.


På sidan 4 har jag använt biljetten från TV-tornet i Berlin.Biljetten var lite för stor för att rymmas i en ficka, så jag skar den i 2 delar. Fäste den på lite svart albumblad för att få den mer synlig och kombinerade sedan med min journaling på ett enkelt vitt PL-kort där jag bara stämplat lite svagt med en bakgrundsstämpel.


På liknande sätt gjorde jag sedan ett PL-kort där jag fäste två mindre foton på maten. Det ena fotot med pastarätten klippte jag ut i form av tallriken och det kändes som rätten nästan ploppade fram ur fotot.


På sista sidan från den här resan kombinerade jag text på fotografierna
med text på PL-kort.PL-korten gjorde jag på likande sätt som de första sidorna från den här 
resan, se blogginlägg Våga testa nytt.


Jag älskar att lägga till specifika minnen från de platser jag besök. För andra tips jag bloggat om, se här:

Tygmärken

Sand och snäckor

Nyckelkortsfickor och brevpapper


Det var allt för idag. 
Jag vill också passa på att påminna om vår jubileumstävling där vi firar att vi funnits i 6 år. Du kan tävla fram till 30 april.
PLIN fyller 6 år


Scraphälsningar från Sverige!
/DT-Marit 

Följ oss på Instagram: projectlifeinorge eller mig på marit_pysslar.

4 kommentarer:

 1. Herlige sider med flotte detaljer :)
  Likte særlig godt den detaljen hvor revet mønsterpapir dekker halve bildet. Stilig detalj :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tack! Kul att du gillade mina sidor och speciellt det kortet. Det var svårt att få till det. Det är pappret från hamburgaren jag åt. :-)

   Slett