onsdag 22. desember 2021

December Daily - julhelgen 2019

 Hej allesamans och God Jul!

Först vill jag påminna om vår tävling som du kan läsa mer om här. Jag hoppas att så många som möjligt deltar även om det är lite stressigt så här inför julen. 

Jag har gjort december daily sedan 2011 fast i olika format. I november 2011 så kom jag på en idé att jag skulle göra ett minialbum med ett foto om dagen från december. Så det scrapparna i USA kallade December Daily kallade jag Ett foto om dagen. När jag sedan började med Project Life 2013 så fortsatte jag men med fickor/lommer i storleken 6x8  

År 2019 provade jag ett nytt format. 3x8" det vill säga 7,5 x 20 cm. Köpte fickor och album från Ali Edwards. Jag har tidigare visat några sidor ur albumet men här kommer själva julhelgen. 

Först kommer ett tips: 

Den 19 december hade jag inga foton, det hände tydligen ingenting den dagen. :) Jag hade såna fina vantar och mössa + en tjusig tjej från Julie Nutting. Så då skrev jag om att det var en väldigt varm vinter istället. 


2019 så bytte vår familj plats på julafton och annandagen eftersom min syster jobbade hela 24:e. Så jag dokumenterade mina favorit-TV-program som går på julaftonen. Favoriten är ju Karl-Bertil så klart. Klistermärket på Karl-Bertil är ett gammalt märke som posten hade för många många år sedan och jag lade då beslag på ett antal. :) 


På pappret var det smårådjur/hjortar så ovanför siffran 24 satte jag på ett par enamel-horn som jag hade i gömmorna. 


På juldagen har vi som tradition att äta julgröt med min fasters familj. Jag har framkallat fotona i små storlekar så det ska få plats flera. Någon liten dekoration får också plats. Färgerna i detta album är rött, grönt och guld och jag har använt mig av liknande papper genom hela albumet. 


De röda klistermärkena är från Panduro och finns i både brunt och rött. De finns även på norska och danska. Ett tips till er som bor i dessa länder. 


Så den 26 december var det dags för oss att fira julafton. På första sidan har jag satt lite foton på juldekorationer och det dukade bordet. 


Längst ned på sidan sitter en dekoration som är den med råge dyraste jag har i ett December Daily. Det är en jultallrik gjord i cernitlera som jag köpt av en tjej på Facebook. Den kostade 69 kr men jag tyckte den var så fin och så välgjord att jag struntade i kostnaden och köpte den. :)


Sidan två och tre är foton på familjen. 



Till höger på fotot av mig och Svea var något som inte passade in (kommer inte ihåg vad det var) så jag klippte ut en blomma och satte där. Hela fick inte plats så jag delade den på mitten. 


Den sista sidan av "julafton" innehåller fler foton på familjen och spel vi spelade. Jag har här gjort en flippocket med tre stycken 2x2" fickor på rad. Jag klippte bort fickorna från en 6x8 ficka. Sparade cirka 1,5 cm av den övre fickan så jag kunde fästa den på baksidan av pappret i den stora fickan. 


Den lyfts uppåt och då ser man fotona under. 


Foton, dekoration och en flair. 


"Flippen" :)  På fotot längst ned sitter en fastener som jag använder som en tab och för att visa att man kan lyfta på fotoremsan. 


Ja, det var lite från mitt December Daily 2019. Hoppas ni har funnit lite inspiration i det. Om ni vill se en genombläddring av albumet finns det på min youtube-kanal. Klicka här.

Det var allt för den här gången. Jag önskar er alla God Jul och Gott Nytt Scrapår!

//DT-Therese


2 kommentarer:

  1. Åhhh...så kult :) Jeg visste ikke at det fantes lommer i den størrelsen en gang jeg....så artig størrelse dette var :)
    Også så masse flotte "sider" :) Takk for inspirasjon :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk Tone! Ja, det är en artig störrelse att jobba med. Blir nog någon mer gång för mig då jag har några fickor kvar.

      Slett