onsdag 27. juli 2022

PL-kort av spillpapper och överblivet material

 


Hej, DT-Helena här!
Att göra egna PL-kort är ett jättebra sätt att få till de där perfekt anpassade detaljerna när man vill matcha specifika teman, färger eller foton på ett uppslag.
Det är också ett bra sätt att krama ur så mycket som möjligt ur det material man har, och faktiskt få användning för de där små spillbitarna av mönsterpapper, de sista diecutsen eller stickersen i en förpackning, eller annat material som bara blivit liggande.
Det är såklart bara fantasin som sätter gränsen för vad man kan hitta på, men idag tänkte jag visa fyra väldigt enkla typer av PL-kort som jag ofta brukar göra av spillpapper, stämplar, och ett par olika slags dekorationer. 

Med hjälp av stämplar kan man på ett enkelt sätt skapa både filler cards och journaling cards. Jag använder oftast svart stämpeldyna, men motiven går såklart att variera ännu mer genom att använda  olika kulörer när man stämplar, och också kombinera olika stämplar med varandra.

Spillbitar av mönstrat papper förvandlas enkelt till en titelrad eller sidhuvud på ett journaling card av vit cardstock, och med hjälp av olika die cuts, lables eller dekorationer kan man förstärka känslan av en rubrik, och samtidigt skapa olika färgkombinationer som passar in på ett specifikt uppslag.

Här ovanför har jag använt mig av samma princip, men förstorat delen med mönsterpapper något. På de två understa korten får det fortfarande plats en liten anteckning om man så vill, medan de översta kanske lämpar sig bättre som filler cards.

Man kan också kombinera olika mönsterpapper med varandra för att skapa filler cards, här har jag sammanfogat olika papper på diagonalen.
Att använda två olika papper ger möjligheten att leka med kontraster eller kombinationer av färger och mönster. Korten här ovanför har jag valt att dekorera med chipboard stickers och diecuts.
Självklart kan man även sammanfoga bitar av spillpapper på längden eller tvären i stället, och även använda fler än två bitar. Riktigt smala spillbitar som sätts ihop skapar illusionen av ett randigt kort.

Hoppas du känner dig lite inspirerad till att själv plocka fram ditt överblivna material och släppa loss din kreativitet! Det är väldigt kul att sedan kunna skapa personliga och unika uppslag med sina egengjorda PL-kort.

/DT-Helena

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar