onsdag 7. september 2022

Egna PL-kort med stämplar, bokstavsstickers och washi

 Jag blir så inspirerad av att se vad de andra DT här på bloggen visar upp och tänker ofta att jag ska "låna" idéer från dem. Till mina sidor för augusti ville jag försöka mig på att ta ett blad ur Marits bok, att göra egna PL-kort med basic-kort som grund, och utöver det bara använda stämplar, bokstäver och washi.

Jag plockade fram mina pärmar med stämplar och valde utifrån fotonas färger sju olika Distress Oxide: Black Soot, Iced Spruce, Pine Needles, Mowed Lawn, Crackling Campfire, Stormy Sky och Vintage Photo. Jag tog även fram en handfull med washi i liknande färger som stämpeldynorna, men i slutändan blev det bara använt en av dessa, som innehåller både blått, grått, grönt och orange. 

Det var många foton jag ville få med denna månad, så det tog mig ett tag att klura ut vilka plastfickor som passade bäst. Jag börjar och slutar med Design A, och som inserts har jag först en Design L som jag klippt av, och sedan en Design H. 

 

Till titelkortet använde jag gröna Thickers, en rund stämpel, washi och en stencil med löv. Jag hade nämligen ingen stämpel med löv som var tillräckligt stor, så jag duttade de två gröna stämpeldynorna genom en stencil istället. Det är egentligen en bakgrundsstencil, men jag valde ut ett antal olika löv ur den och tejpade för resten. Varje löv är infärgat ett i taget, och så ritade jag konturer med svart penna.  Jag är inte så nöjd med dessa blad, stilen är lite fel från resten av korten/stämplarna och de ser ganska tropiska ut, men de fick duga i brist på alternativ.

 

Fillerkortet till vänster i 3*4'' är en kombination av tre olika stämplar (eller fyra om man räknar siffrorna som två och inte en) i tre olika färger, och så satte jag en liten bit washi under för att "förankra" stämplarna visuellt.

 

 Det andra fillerkortet var svårt att hitta någon lämplig stämpel till.  Jag ville inte ha text på detta kort också, utan ett motiv, men jag insåg nu när jag gjorde dessa sidor att jag har väldigt få motivstämplar, jag köper i princip bara med ord. Så istället för ett motiv använde jag en kalenderstämpel.

Jag hade fått ett par små teckningar av mina döttrar som jag ville spara, och den ena ville jag kunna se både fram- och baksidan på. Det löste jag genom att sätta den i en 4*4'' flipficka, och under teckningen fick det plats en liten remsa med ett foto och en tvåfärgad stämpel. Lyfter man flipfickan sitter en annan teckning på kortet under, och lite utrymme att skriva. 

 

Inserten är som sagt en avklippt Design L. På titel-/journalingkortet tog jag fram stämplar med granar och tallar som jag köpt för att ha till julkort. Jag stämplade först några träd med grå färg, och ovanpå det med grönt, för att ge intrycket av att några träd är längre bort. "Sveafallen" är små, tunna stickers.


 

När jag vänder på första inserten ser det ut så här. Jag behövde inte en hel 4*6'' till journalingen, så jag delade upp den i två delar, och den övre blev som ett fillerkort i stället. Eftersom jag knappt äger några alfabetsstämplar, så använde jag mig av vita bokstavsstickers som jag färgade in med de två gröna stämpelfärgerna. Ampersanden är dock en stämpel. 


Jag delade en förstoring av ett foto på mitten och satte i de två nedersta fickorna.

Sedan kommer en Design H. Det är en väldig användbar ficka när man vill ha både stående och liggande 4*6''. Titelkortet har två stämplar, bokstavsstickers och washi. 

På det stora fillerkortet använde jag mig av stencilen med löv igen, och ritade som förut konturerna i svart. I mitten stämplade jag med tre stämplar från två olika tillverkare. Jag råkade kladda lite grön färg, men bestämde mig för att det fick vara. 



Sista uppslaget. Tallen på det lilla fillerkortet är stämplad med grönt, brunt och en aning rött.

"Back to school" är också det alfabetsstickers som är infärgade med grått och blått. Den lilla "bookworm" är så söt! Jag stämplade ett äpple med grönt och rött (och lyckades kladda färg i kanten på detta kort också).

Jag gjorde ett fillerkort med stencilen, och ett med en kombination av olika stämplar. 


 

Jag har totalt använt 32 olika stämplar (personligt rekord!) från bland annat Ali Ewards, Heidi Swapp, Technique Tuesday, Simple Stories och Mama Elephant.Det känns riktigt bra att ha använt såpass mycket av min samling, även om jag nu insett att jag lider brist på både motiv- och alfabetsstämplar, ha ha.

Det var allt för mig denna gång, hoppas ni fått lite inspiration till hur man kan göra sina egna PL-kort.

~Emma

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar