onsdag 22. mai 2019

Bytekit från Kada till Gunilla


Då är det jag DT-Gunilla som ska visa vad jag har skapat från Bytekitet från Kada. Här är en bild från det härliga kitet, massor av sprudlande färger, bling och glittrande bokstäver:


Det är en så kul idé att byta kit med varandra! Det går faktiskt fortare att skapa sina sidor, eftersom man slipper ägna en massa tid till att leta bland alla sina saker - nu håller man sig till kitet!

Första uppslaget gick i rött, det var lite rött i dessa foton från en augustiweekend i Stockholm med en kompis:


Jag har klippt ut runda siffror från ett ark som jag fick med i kitet, och satte en siffra per foto i tidsordning. Sen skrev jag dokumentation med hänvisning till siffrorna på journalingkortet.


Visst var den här kalender-klisterlappen kul! Jag märkte ut weekend-dagarna med turkosa enamel dots. Det här titelkortet är gjort efter Veckans Skiss, som jag tycker är kul att följa och som hjälper mig i kreativiteten:  


Jag döljer ofta vissa mindre viktiga men lite roliga minnen i de utrymmen som finns högst upp mellan fotona, här biljetter till ABBA-museet:


Här är nästa sida från samma helg:

Jag fortsatte med de röda siffrorna i tidsordning.


Vi upplevde mycket den här weekend-helgen så jag fick göra en extra insert på de här 2 olika sätten. Först en flip up (finns att köpa såna färdiga fickor med en klisterremsa på, men man kan även använda tejp eller fuse tool):


Här är det andra extrafotot som inte fick plats, och som jag kan dra upp som en tag:


 Jag hade sen ett sommar-uppslag med 2 veckor, eftersom jag inte hade så mycket foton de 2 veckorna:

Vänstersidan på uppslaget var vecka 30, där jag använt de fina trädekorationerna:


Om jag vill använda mycket dekorationer, som jag gjort här, försöker jag lämna mycket luft och gärna använda vita kort. Här fick jag möjlighet att använda stickers med juli 2017-kalender. Också här följde jag veckans skiss:


Gillar verkligen den här knappen:


Här är den andra sidan med lite mer turkosa  färger, som passar bra med sina lugnande färger till den vilsamma semestervecka vi hade i stugan.


Även här har jag gjort ett titelkort efter veckans skiss. Här har jag lagt till en egen dekoration som inte var med i kitet: stickers-lappen som ser ut som en klocka (för att visa att jag fotat kl 13.00 varje dag den veckan). 


Sen har jag upprepat blinget och guldbokstäverna på flera ställen på sidan. 


Jag har i mitt album behövt lägga in en insert-sida, och just där passade de gula korten och dekorationerna bra:


Det var så fina trä-fjärilar i kitet som jag fick med. Här hittade jag även plats för att sätta in den gulliga hjärtan-washitejpen . Jag hade påbörjat denna sida tidigare med andra egna kort och fyllde på med Kadas kort och dekorationer.

Jag håller på att slutföra mitt 2017 album så därför blir det en hel del hopp i tiden, så från oktober till augusti:


Här var det fest och blommor, och då passade de färgglada korten bra och lite glitter och bling. 

Om jag tittar på andra sidan så har jag använt baksidan av de fina PL-korten:


Här har en en hel del dokumentation gjorts inne i fotoappen"Letterglow" och siffrorna kommer från "Ali Edwards" digitala kit. Då behöver jag inte skriva så mycket mer på PL-korten utan kan låta det vara blankt och dekorera med den rolig washi-tejpen jag fick med i Kadas kit:


Jag tyckte det var en kul idé att skriva med min gamla skrivmaskin, direkt på de färgglada pilarna:


Här har jag satt in en flipup med extra foton och text som inte platsade på första sidan, för fotona var lite mörka, men jag ville ändå berätta dem.


Sen hade jag en väldigt ljus och enkel sida, eftersom PL-korten var så färgglada och skulle göra sidan lite rörig annars:


Här har Kada gett mig utskurna rosa dies, och det kan bli väldigt effektfullt på en sida. Även här har jag skrivit inne i appen  "Letterglow" och använt "Ali Edwards" digitala stämplar med veckodagar. Det är ett bra sätt att  komma ihåg allt som hänt.

Härlig sommartejp som jag använde också:


Jag har i uppslagen använt dessa enamel dots, och tycker det ger den extra touchen på sidan:


Och slutligen i september 2018, när jag gjorde "Scraptemper" så sparade jag den här häftiga cykel-dekorationen till den här sidan. Jag fäste cykeln med tjock tråd:


Trots att jag använt så mycket från Kadas kit, så har jag ändå en hel del kvar!
Hoppas ni också sätter igång att byta kit med varandra - det är så kul och gör det så mycket enklare att få färdigt sidorna!
Tack för titten!

DT-Gunilla 
(gunilla_pysslar på instagram)


2 kommentarer: