søndag 5. mai 2019

Olika stämpeltekniker - Inspiration till tävlingen Stämpel i fokus

DT-Marit här igen. I onsdags startade vi ju en ny tävlingen, Stämpel i fokusoch idag tänkte jag vi skulle titta lite närmre på mitt inspirationsbidrag till den, men även fler sidor jag skapat på liknade sätt och där stämplar är i fokus.
Jag hoppas att det skall ge er lite inspiration kring hur ni kan jobba med olika stämpeltekniker.

Jag tänkte visa upp 3 sidor där jag gjort egna PL-kort skapade av Maja Designs papper Monochromes – Shades of demin 12*12. 
Jag har valt 3 olika papper, 2 blå och en beige. Papperen innehåller både fram och baksida med 2 olika nyanser som matchar snyggt ihop.
Pappren jag har använt är Mono Denim – Light blue, Mono Denim – Dark blue och Mono Denim – Pale Orange.

Så här blev min första sida.


Här har jag använt Light Blue och Pale Orange och på Light blue har jag använt både fram- och baksida. Jag har valt att inte skära bort nerkanten av papperen utan behålla stjärnorna. Jag tyckte de var så himla fina och passade på min sida.
Bokstäverna på översta kortet har jag stansat ut från Light Blue för att få samma kulör.

Jag har använt 7 olika stämplar på min sida och uppmaningen till er i vår tävling var ju att ha stämplar i fokus och att använda en stämpel minst 3 gånger på samma sida.
I mitt fall blev det den toppiga snäckan som jag använt 4 gånger och stämplat med lite olika tekniker.

På pappret Mono Denim – Dark blue har jag embossat i vitt, stansat ut med en-tums punsch och satt på en epoxybubbla och på så sätt skapat en dekoration.

På ett av mina journal-kort så har jag stämplat snäckor i blå färg
tillsammans med en svart textstämpel.


Slutligen har jag stämplat snäckorna på vellumpapper och klippt ut och fäst som dekoration. Viktigt att tänka på då man stämplar på vellum är att använda en dyna som torkar fort, typ StazOn.
Använder man exempelvis VersaFine så är det viktigt att det får torka länge. Minst ett dygn.


På detta sätt skapade jag 3 väldigt olika motiv av samma stämpel. 
Min andra sida blev en väldigt stilren sida, men här har jag testat två andra stämpeltekniker. Pappret är Mono Denim – Light blue och jag har använt fram och baksida.


På mina journalkort har jag stämplat text med svart på vanligt sätt, men sedan en svag dekoration av blad och ananas med VersaFine Watermark. Den ger bara som en svag vattenstämpel på pappret. 


Sedan har jag valt att embossa i svart på vellum och klippt ut dekorationen. Det blir då lite mer effekt med det upphöjda. Snäckorna på förra sidan ville jag ju skulle smälta in mer i fotografiet, här ville jag ha en mer synlig dekoration.


På min tredje sida har jag använt baksidan av journalkorten från sidan 2. Något jag sällan lyckas med. Så här bytte pappret Mono Denim – Light blue plats på de 2 olika nyanserna.


På pappret Mono Denim – Dark blue har jag embossat i vitt med lite passande textstämplar.


På ett av korten valde jag en enkel dekoration i form av en utstansad palm, 
här från pappret Mono Denim – Pale Orange.


Längst ner blev det en upprepning av snäckorna stämplade på vellum.


Om någon är nyfiken på vilka stämplar jag använt på mina sidor så ser ni dem här.


Jag kan verkligen rekommendera att använda Maja Designs papper Monochromes – Shades of demin som bas till era PL-sidor. Jag älskar verkligen dessa papper, lätt mönstrade men ändå lätta att använda och utveckla på många sätt. Och ett 12*12 papper räcker till många PL-kort, så jag kan fortsätta skapa fler sidor likt dessa.

Det var allt för den hör gången. Hoppas jag kunnat inspirera er lite hur ni kan tänka med olika stämpeltekniker och delta i vår tävling Stämpel i fokus.

Lämna gärna en liten kommentar.
Scraphälsningar från Sverige!

Följ mig på Instagram: marit_pysslar eller oss på Project Life i Norge på: projectlifeinorge.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar