fredag 15. mai 2020

Tävling / Utfordring: Washi tape i fokus


SE: Idag startar vi en ny tävling som vi valt att kalla "Washi tape i fokus". Tävlingen går ut på att göra en PL-sida där washi tape verkligen är i fokus. Du väljer själv hur, men washi tape skall vara en framträdande del och vi ser gärna att du använder den på olika sätt.

Hur man deltar:
Det finns 4 sätt att delta på. Välj det som passar dig bäst:
 • Facebook: Gruppen Project life i Norge. Det kommer att finnas ett album skapat för utmaningar.
 • Blogg - lägg in länk till ert bidrag som kommentar här nedan.
 • Instagram - Lägg upp ditt bidrag på Instagram och tagga gärna ditt inlägg med #projectlifeinorge och se till att ha en öppen profil för att vi skall kunna se. Skriv en kommentar med ditt användarnamn i kommentarsfältet här nedan.
 • Maila ditt bidrag till: projectlifeinorge@outlook.com
Ni har till 30 juni kl. 23:59 på er att skapa era bidrag. I början av juli kommer vi att lotta fram vinnarna bland er som deltagit.
  

NO: I dag startar vi en ny utfordring som vi har kalt: "Washi tape i fokus".
Utfordringen går ut på å lage en PL-side, der washi tapen virkelig er i fokus. Du velger selv hvordan, men washi tapen må være en fremtredende del og vi ser gjerne att du bruker den på ulike måter.

Hvordan delta:
Det finnes 4 måter å delta på. Du velger selv hvilken som passer deg best:
 • Facebook: Gruppen Project life i Norge. Det vil der bli opprettet ett album til utfordringen
 • Blogg - legg en link inn som en kommentar under her. 
 • Instagram - Legg ut ditt bidrag på Instagram og tagg bildet ditt på Instagram med #projectlifeinorge. Pass på at du har en åpen profil så vi kan se bidraget ditt. Skriv en kommentar med ditt brukernavn i kommentarfeltet under her. 
 • Mail: Send ditt bidrag til: projectlifeinorge@outlook.com

Frist for innlevering er 30 juni kl 23.59. Vi trekker vinneren i begynnelsen av juli blant de innleverte bidragene.DK:  Idag starter vi en ny konkurrence, som vi har valgt at kalde ""Washi tape i fokus"". udfordringen er at lave en pl-side, hvor dine washi tape virkelig er i fokus. Du vælger selv hvordan, men washi tapen skal være en fremtrædende del på siden, og vi ser gerne at det bruges på forskellige måder.

Sådan deltager du:
Der er 4 måder at deltage på. Du vælger selv, hvilken der passer bedst til dig:
 • Facebook: i Gruppen Project life i Norge. Der vil være et album oprettet til udfordringen.
 • Blog - Læg et link nedenfor, som en kommentar i kommentarfeltet.
 • Instagram - Post dit bidrag på Instagram og brug hashtag'et #projectlifeinorge. Din profil skal være åben, for at vi kan se dit bidrag. Skriv en kommentar med dit brugernavn i kommentarfeltet under her. 
 • Mail: Send dit bidrag til: projectlifeinorge@outlook.com

Du kan deltage frem til 30. Juni kl. 23:59. Vi trækker vinderne i begyndelsen af Juli, blandt de deltagende bidrag. 


Vinster/ Premier

Vi har totalt 3 vinster att lotta ut. Minst 5 bidrag krävs för att utlottning skall ske.
 • Vid 5 bidrag lottar vi ut vinst 1
 • Vid 10 bidrag lottar vi ut vinst 2
 • Vid 15 eller fler bidrag lottar vi ut vinst 3
  Vinnarna drar vi med hjälp av mr.random. 
  Vi godkänner bara fysisk PL, ej digitalt skapade sidor. Max 3 bidrag per person.


  Pris 1: DT-Gunilla har en RAK att lotta ut från hennes washi-samling.  Pris 2: Elisabeth's rak. Dies fra Marianne design.   Pris 3: Reprint sponsrar med denna vinst.
  Inspiration från designteamet


  DT Gunilla
  Jag brukar använda washitejp på 4 sätt, som dekoration, till flip-up, tejpa ihop 2 mindre kort från baksidan och till sist som i mitt bidrag nedan: till etikett att skriva på eller stämpla på. Mina washitejper förvarar jag i 2 små lådor inne i en större låda, så att jag kan se alla tejper uppifrån och välja lättare:


  Här är en sida jag gjort. Jag har en tejp som ser ut som etiketter och har satt fast dem på en plastbit, och sedan skrivit på skrivmaskin direkt på tejpen (se titelkortet där jag skrivit VECKA på den ena washitejp-etiketten och sen några datum en annan). Man får vara försiktig när man sen drar av tejpen eftersom den är av papper - lätt att den går sönder.

  Fotot med rosa blommor sitter på en bit genomskinlig hård plast helt för sig själv i albumet. Baksidan av det ser du på nästa sida.


  Nedan har jag stämplat : tidpunkten och "feeling" till exempel. Här ser vi foto av mig på samma plastbit som de rosa blommorna var på från förra uppslaget.


  *
  DT Bodil
  Jeg har mine ca 80 washitape i en skuff sammen med annen tape. 
  De to store pakkene står på pulten.


  Jeg har brukt noen bilder fra 17. Mai i fjor og på denne siden har jeg brukt 2 typer washitape. Den rød-hvite har jeg tapet på hvit kartongstrimmel slik at blåfargen ikke skulle synes igjennom.  Filmtapen er ganske matt og bakgrunnen skimtes igjennom. 


  *
  DT- Elisabeth
  Washitape er nok en av de tingene jeg kan bli flinkere til å bruke. Har en hel del, over 100 stk. Derfor var denne utfordringen veldig kjekk, da man må lete frem det man har og bruke det. Helt fantastisk deilig.
  Jeg oppbevarer mine teiper løst i en eske som igjen ligger i en skuff. Har lyst på ett bedre alternativ til oppbevaring, men ikke kommet over noe som jeg tror kan passe meg ennå. Så jeg får bare lete videre.


  Min side er en er side jeg har hatt liggende i lengre tid, uten å blitt ferdig med den. Etter at papirene og bildene var lagt inn, sto jeg liksom fast. Så kom denne utfordringen og jeg bare måtte gjøre den ferdig. Det er alltid kjekt å kunne få laget ferdige noe som bare ligger der. Så denne oppgaven var en vinn, vinn for meg.


  *
  DT Marit
   Jag har mina rullar med wahitejp på ringar. Någon har jag fått av min mamma som hon har haft garn på. Den svarta har jag köpt själv och den är tänkt att hänga scarfsar på. Smidigt att se vilka taperullar man har och lätt att lossa rätt rulle.  På min sida så har jag valt att använda washitapen på 3 olika sätt. På 2 av bilderna har jag använt den till att skriva text på. Jag har också dekorerat PL-kortet med min journaling med wahitape upptill och nertill. På 2 foton har jag bara satt den som dekoration likt banners.  Här ser man de 3 olika alternativen bättre. För text, som dekoration med banners och för att göra ett PL-kort.  *

  DT Pernilla
   Jag använder washitape till allt möjligt, dekoration (såklart), göra egna PL-kort, skriva på, att tejpa igen vissa PL-fickor där foton har en tendens att trilla ut mm. Jag förvarar washitapen i lådor från IKEA och färgsorterade, ni ser bild nedan på två av lådorna (har ca 4-5 st).  På mitt uppslag idag har jag använt washi för att för att förstärka det gröna från mina foton (washi med gröna blad) och även den blommiga för att matcha PL-kortet och även förstärka "sommarkänslan" som var den dagen och även på Tjolöholms slott på sommaren.  *
  DT Annelen
   Eg har ingen super oppbevaring av washitapen min, dei fleste ligger i ein boks og to "penal". Dei som ligg i ziplock pose er til jul... Burde bli flinkare å bruke desse.

  Eg har laga ei side fra ein ferietur til Sverige i 2014, der vi kjørte fra Øland og mot Norge att. Vi fant ein fin rasteplass som vi tok ein liten matstopp.  Eg har lagt litt washitape på papir og trykt ut ei pil og nokre stjerner for å få litt pynt.

  *
  DT Emma  Jag älskar washi! Det är väldigt användbart, och jag gillar att de är semitransparenta, rivbara och formbara. De kan flyttas utan att förstöra underlaget och de finns i alla tänkbara färger , mönster och stilar. Att de dessutom är relativt billiga är också ett klart plus. Jag har ungefär 150 st rullar som jag förvarar i kaklådor som står i bokhyllan.


  Jag har använt washi på en sida om min 5-årings stora passion; Sonic the Hedgehog. Jag har använt fyra olika washi som dekoration, för att fästa ett foto och som ram till journalingkortet.

  *
  DT  Caroline
  Jeg har laget ei fargeglad side, fra en tur vi hadde i påska i år :) Jeg har valgt å bruke washitape på to av bildene. Jeg laget åsså PL kortet selv med washitape og påskeklistermerker :) 


  Jeg og mamma har ei lang stang som vi deler, til å ha washitape på. Den henger på veggen over scrappebordet vårt, så den ene sida bruka e og den andre bruker ho. Jeg har ikke så mange washitape, men låner med ho når jeg trenger :)  7 kommentarer:

  1. Fun challenge theme and almost as much fun to see how the team store their tape as to see their pages. So many fun ideas for storage and use. Hugz

   SvarSlett
  2. her er et bidrag fra meg
   https://synnovedyhring.blogspot.com/2020/05/pl-vi-sover-ute.html

   SvarSlett
  3. her kommer bidrag nr 2 fra meg
   https://synnovedyhring.blogspot.com/2020/06/turjentene-pl.html

   SvarSlett
  4. Her kommer bidrag nr 3 fra meg
   https://synnovedyhring.blogspot.com/2020/06/et-veiskille.html

   SvarSlett
  5. Bidrag 1 fra meg :)
   http://tonesscrapperom.blogspot.com/2020/06/en-sndag-i-februar-sunday-in-february-pl.html

   SvarSlett
  6. Bidrag 2 :)
   http://tonesscrapperom.blogspot.com/2020/06/capture-little-moment-pl.html

   SvarSlett
  7. Bidrag 3 :) http://tonesscrapperom.blogspot.com/2020/06/todays-story-pl.html

   SvarSlett