søndag 11. oktober 2020

Att skapa en rustik och gammal känsla

Hej!
DT-Marit här. I mitt inlägg 30 augusti Snabba och matchande sidor med mångfärgade papper, visade jag upp några sidor från ett kloster i Kroatien. Jag tänkte idag visa fortsättningen på besöket då vi nu fortsatte in i det gamla klostret och hur jag här jobbat med att skapa en rustik och gammal känsla till fotografierna.
Jag har använt lite olika pappersblock i formatet 6*6. Ni ser bilder på dessa sist i mitt inlägg. Där ger jag också tips på hur jag förvarar spillbitarna.

På första sidan gick vi ner i klostrets källare och besökte museet. Jag valde här papper från blocket "Man´s World" från "Craft&You". Dekorationer från Scrapmatts.


Jag ville fånga upp det runda blå fönstret och valde därför papper med lite rustik känsla och med blå och runt mönster. Från pappersblocket "Summer Breeze" från "Studio Light" valde jag ett blått papper och gjorde dekorationer genom att stansa ut en rund cirkel och stämpla på. Passade bra då bakgrundspappret hade runda former och blå
nyanser, liksom det runda fönstret.

Stansade även ut små små runda cirklar som dekoration.

På sidan 2 fortsatte vi längre in på muséet och hittade mycket gamla tavlor, målningar, böcker och smycken. Här ville jag skapa ännu mer gammaldags känsla och gärna något med gammal skrift. Här gjorde jag egna PL-kort med sidor från en gammal bibel, skrev på maskin på vitt papper och stansade ut med en die med ojämna kanter som jag färgade in med Distress Ink.

Vi fick även besöka den gamla den gamla klosterkyrkan och här ville jag fånga upp de blå tonerna i taket.

De egna PL-korten skapade med sidor från en gammal bibel, vitt utstansat papper 
och färgade kanter med Distress Ink.


Jag använde samma blå papper som på sidan 1, 
"Summer Breeze" från "Studio Light", 
för att
 fånga upp de blå tonerna i klosterkyrkan.

På sidan 3 fick vi besöka det mäktiga biblioteket. Hit kom aldrig de vanliga besökarna.
20 000 gamla böcker med vackra pärmryggar fanns här. Återigen gjorde jag PL-kort av blad från min gamla bibel.


Bakom några foton satte jag svarta albumblad som jag embossat med en embossingfolder från Gummiapan som hade en gammal snirklig text. Tyckte det blev bra tillsammans med bibelbladen.
Lite svårt att fånga på bild. Kans syns lite bättre så här.


På sidan 4 hade vi kommit ut ur klostret igen och besökte den vackra innergården med citronträd. På den här sidan har jag använt papper från blocket "Grunge - Light tones" från "Craft Papers". Det var med det blocket jag inledde besöket i klostret, se mitt förra inlägg Snabba och matchande sidor med mångfärgade papper


Jag ville förstärka citronkänslan och valde därför att stämpla citroner på mitt PL-kort. Satte också dit en stämpel av det mer rustika slaget för att få den känslan med. Lite enkelt dekorerat med enamal dots.


Här valde jag ett mångfärgat papper för att plocka upp färgerna i de vackra flaskorna. Dekorationen med citroner kommer från en flaska med olivolja vi köpte för många år sedan.


En matchande banner med lite text på ena fotot.


Pappersblocken jag använt på mina sidor är dessa tre.


Bakom blocken har jag tejpat en plastficka avsedd för CD-skivor. Jag köpte ett storpack för många år sedan och de är jättebra att förvara massa småsaker i.
Så för att hålla ordning på spillbitar från respektive block så tejpade jag fast en ficka på varje plock och där finns spillbitarna. Men vet aldrig när man behöver dem. Det var allt för den här gången. 
Scraphälsningar från Sverige!
Följ oss på Instagram: projectlifeinorge eller mig på marit_pysslar.

1 kommentar:

  1. WOW! Vilka otroligt fina sidor och fantastiskt många bra tips! Och att du använt en embossingfolder, det är nåt jag aldrig gör numera... Tack för inspirationen!!!! Kramiz 🤗

    SvarSlett