søndag 3. januar 2021

Introduktionssidor genom åren

 Hej DT-Gunilla här,

Gott Nytt År! Visst är det kul att starta ett nytt album? Det blev nyss en diskussionstråd inne på Facebooksidan "Project Life Sweden", vilka album vi tänkt jobba med i år. Jag kör 12x12 i år med veckovis dokumentation.

Jag har precis påbörjat årets introduktionssida och skurit ut stora siffror från min Silhouette och lagt i mittenraden. Sen kommer jag sätta in foton på familjen och skriva på kortet "around here" var vi står just nu. Det är ett helt nytt årskit från Ali Edward som jag ska använda i år, och jag är såå peppad!


Något jag gärna lagt extra tid på de senaste åren, är just hur introduktionssidan ska se ut. Den har varierat under åren, så jag tänkte visa hur det sett ut för mig.



2020

Förra året inledde jag inte med en hel 12x12-sida, utan en smalare variant (6x12). Jag såg till att göra mig av med gamla stickers-bokstäver och använde svartvita foton för att inte texten och årtalet skulle försvinna.





2019

År 2019 inledde jag en hel 12x12-sida med mina mål för året och vad jag gärna vill säga JA till. Sen hade jag foton på alla i familjen.





2018

År 2018 bröt jag trenden helt och körde ett år i flera 6x8-album, med teman från Ali Edwards. Det var kul och annorlunda och innebar mycket dokumentation. I det här albumet hade jag inga fasta veckor utan körde 1-2 olika teman månadsvis. (Men jag gick tillbaks till veckovis PL året efter.)

Jag tycker det blev bra med att använda siffrorna i 2018 för att skriva upp något som varje siffra stod för på den här introduktionssidan. 2 PL-album, Inga (0) negativa tankar, 1 litet ord att ha i huvudet: CLEAN, och 8 saker jag älskar. 


Själva sifferkorten upptill har jag själv skurit ut med Silhouetten och sen har jag använt en fusetool för att "sy" lite smalare fickor att stoppa in sifferkorten i. 

Första månadens tema var bland annat Love och då skrev jag och fotade sånt jag älskade just då.  





2017

År 2017 inledde jag med en stor LO där jag scrappade runt ordet time och det betydde att jag hela året körde ett tids-projekt som DT-Elisabeth inspirerade till...


... och det var att dokumentera vid ett klockslag varje dag, och när det blev ny månad bytte jag klockslag. På LO-sidan nr 2 nedan visar jag vilka klockslagen var. 

Ett så kul projekt, men min familj blev tokig på mig under hösten eftersom min mobiltelefon ringde varje dag på det klockslag jag skulle fota.





2016

År 2016 inledde jag också med en LO och här visade jag upp 12 små foton - ett foto per månad taget från exakt samma plats (där jag passerade med hunden varje dag). Det här albumet var för övrigt ett för mig klassiskt PL-album, där jag dokumenterade min vardag veckovis. 





2013

Om vi hoppar till ett av mina första år med PL, så hamnar vi på 2013. Jag hade köpt en packe med blandade PL-fickor (lommer) och tog den här med 4 stora fickor som inledning. 
Jag valde här att visa upp foton på familjen och mig själv + hund och som ni ser har jag använt klassisk scrapbookstil med egna papper och dekorationer, samt embossat årtalet i silver.




Tack för titten och hoppas du blev inspirerad till att starta 2021 med ett PL-album!

/DT-Gunilla
 (Titta gärna in på instagram: gunilla_pysslar ).



2 kommentarer:

  1. wow.....jeg er imponert over at du har laget slikt album i så mange år :o
    Men, så moro å se tilbake på :) Jeg er nok ikke klar for å starte opp med det i år....og tror jeg eventuelt skal velge meg en måned å prøve meg på når jeg er klar :) Men utrolig gøy å se hva dere lager :)
    Flotte førstesider du har laget :)

    SvarSlett
  2. Hej, letar du efter ett skuldsaneringslån, lån utan säkerhet, företagslån, hypotekslån, billån, studielån, personliga lån, riskkapital, etc! Jag är en privat långivare, jag ger lån till företag och privatpersoner med låga och rimliga räntor på 2%. Mejla till: christywalton355@gmail.com

    SvarSlett